2024. április 29. - Péter

900 doppingtesztre van keret

A 2009-ben rendelkezésre álló állami forrás terhére összesen 900 doppingellenőrzés végrehajtását javasolja a Nemzeti Doppingellenes Koordinációs Testület (NDKT).
2009. január 29. csütörtök 14:20 - Hírextra
A hazai doppingellenes tevékenység koordinációs, konzultatív szakmai fórumaként működő NDKT idei első ülésén az után határozott így, hogy megvitatta a nemzeti doppingellenes szervezet (HUNADO) előterjesztését.

Az NDKT a sportolók tartózkodási helyére vonatkozó, úgynevezett whereabouts-információk közlésével kapcsolatos tapasztalatokat értékelve ajánlást fogadott el, melyben felhívta minden érintett szövetség és a sportteljesítményük alapján a nyilvántartott vizsgálati csoportba tartozó sportolók figyelmét arra, hogy a nemzetközi szövetségek tájékoztatása mellett a holléti információkat a hazai szövetség - illetve kivételes esetekben a HUNADO - részére is folyamatosan szolgáltatniuk kell. A testület ajánlásában hangsúlyozta, hogy e kötelezettség megszegése doppingvétséget megalapozó magatartásnak minősül.

A testület - amely a sportügyekért is felelős Önkormányzati Minisztérium (ÖM), a sport köztestületek, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara, a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSz), az Országos Sportegészségügyi Intézet (ismertebb nevén a Sportkórház), valamint a Sportegészségügyi Szakmai Kollégium képviselőiből áll - a szövetségek 2008. évi doppingellenes tevékenységéről szóló beszámolási kötelezettség teljesítését megvizsgálva e kötelezettségek teljesítését szolgáló javaslatokat fogalmazott meg a sportért felelős miniszternek - olvasható az ülésről kiadott közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását