2024. május 2. - Zsigmond

Az SZDSZ ismét tanúbizonyságát adta, hogy szerelmes Gyurcsányba

Az SZDSZ parlamenti frakciója úgy döntött, hogy a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen nem fogja támogatni a Fidesznek az előre hozott választásokra tett indítványát - közölte újságírókkal az országgyűlési képviselőcsoport megbeszélését követően Fodor
2009. január 28. szerda 12:49 - Hírextra
A pártelnök úgy fogalmazott, a szabad demokraták azt szeretnék, hogy ha a magyar politika olyan irányba indulna el, ahol a pártok összefogva tennének megvalósítható javaslatokat a válság kezelésére.

A politikus szerint jelenleg a válságkezelés a legfontosabb, nem pedig a válság elmélyítése, a Fidesz javaslata viszont az utóbbit szolgálná.

Kérdésre válaszolva hozzátette, a liberálisok a fideszes indítvány napirendre vételét sem támogatják. Ezt azzal indokolta, hogy a javaslat napirendre vételével arról azonnal vita kezdődne, véleményük szerint az viszont a bizonytalanságot erősítené.

A pártelnök kijelentette: "a Fidesz nincs is tisztában azzal, hogy a kormány valójában mit akar javasolni (...), meg sem hallgatta a kormány elképzelését, hiszen azt holnap fogjuk megismerni".
A politikus leszögezte, hogy a szabad demokraták kíváncsiak a kormány javaslataira, és előzetesen semmiféle politikai bizonytalanság kialakításához nem fognak hozzájárulni.

Az MTI arra vonatkozó kérdésére, hogy ha ezek a javaslatok nem megfelelőek a számukra, akkor támogatnák-e az előre hozott választást, azt mondta, hogy abban az esetben hangot adnak majd a véleményüknek, de egy ilyen voksolás hosszú távú politikai bizonytalanságot jelentene, és most Magyarországnak az az érdeke, hogy ebből a helyzetből minél gyorsabban kilábaljon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását