2024. április 20. - Tivadar

A Simply Red Király Viktorral

A Simply Red lesz a sztárvendég az idei Kapcsolat-koncerten, amelyet június 27-én rendeznek Budapesten, a volt Felvonulási téren - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel. A T-Mobile által szervezett ingyenes koncertet 13. alkalommal szervezik meg.
2009. január 28. szerda 19:16 - Hírextra
Az már korábban ismertté vált, a hogy a brit formáció előtt a Megasztár 4. vetélkedő győztese, Király Viktor ad koncertet. Az eseményre ez alkalommal is százezreket várnak az Ötvenhatosok terére.

A Simply Red nem először lép fel Budapesten, legutóbb 2005-ben a Budapest sportarénában adott koncertet. A pop, soul és rhythm and blues világában otthonos csapat 2008 novemberében jelentette meg legutóbbi albumát, s februárban indul világkörüli turnéra - olvasható a szervezők közleményében. A világturnén a Simply Red két év alatt Európában, az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában, Ázsiában és Ausztráliában lép a rajongói elé.

Az együttes Simply Red 25: The Greatest Hits című albuma dupla CD-n tartalmazza a 25 legnagyobb slágert, valamint az új kislemezt, a Go Now-t. Az anyag megjelenését Mick Hucknall és társai 2008. december 3-án teltházas koncerttel ünnepelték a londoni 02 Arénában.

Mick Hucknall 1984-ben alapította a Simply Redet, az énekes az együttes legtöbb legtöbb dalának szerzője is. A zenekar tagja jelenleg Ian Kirkham (billentyűs hangszerek, szaxofon), Kenji Suzuki (gitár), Dave Clayton (billentyűs hangszerek), Pete Lewinson (dob), Steve Lewinson (basszusgitár), Kevin Robinson (trombita és fuvola), Sarah Brown és Dee Johnson (vokál).

A Simply Rednek eddig minden albuma felkerült a brit Top 40 listára, nagy részük többszörös platinalemez is lett. Saját szerzeményeiken kívül Neil Young, a The Hollies, Aretha Franklin, Harold Melvin és a The Blue Notes dalainak feldolgozása hallható lemezeiken.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását