2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Nyolcasikrek születtek

Nyolcasikrek születtek hétfőn Kaliforniában; a világon másodszor fordult elő, hogy egy anyától egyszerre ennyi gyerek élve szülessen meg.
2009. január 27. kedd 07:40 - Hírextra
A hat lányt és két fiút császármetszéssel segítették világra a Los Angeles melletti Bellflowerben. Összesen negyvenhat orvos és más segítő bábáskodott, s igencsak elcsodálkoztak a nyolcadik csecsemőn, mert csak hét újszülöttet vártak.

A legkisebb gyerek 880 grammos, de a legnagyobb sem nyom többet 1470 grammnál. A csecsemők és az anya is jól vannak a The Los Angeles Times jelentése szerint.

Az anya előreláthatólag egy héten belül elhagyhatja a kórházat, de a kicsiknek még legalább két hónapig orvosi felügyelet kell maradniuk.

Kicsivel több mint tíz éve egy houstoni nő szintén nyolcasikreket szült, igaz, külön-külön egyet, azután - 12 nappal később - a másik hetet. Mindannyian koraszülöttek voltak, jóval kisebb súllyal jöttek a világra, mint most a kaliforniai nyolcasikrek: a legnagyobb 800, a legkisebb 300 grammos volt, ő egy hét után meg is halt. A többiek azóta is jól vannak, decemberben ünnepelték a tizedik születésnapjukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását