2024. május 5. - Györgyi

Obama túl jól néz ki

Barack Obama új amerikai elnök túl jóképű ahhoz, hogy inspirálja a karikaturistákat, nem úgy, mint elődje, George Bush, aki számos csípős élcnek szolgáltatott tápot.
2009. január 26. hétfő 09:15 - Hírextra
"Egy jóképű férfit lerajzolni sohasem ajándék egy karikaturistának" - mondta Pierre Kroll belga karikaturista, a Le Soir című napilap rajzolója, akinek hazája büszke saját képregény- és karikatúrakultúrájára, például Tintinre, a világhírű képregényhős riporterre.

"Hogy, hogynem mi a túlsúlyos embereket szeretjük, a szakállasokat, nagyorrúakat, a nevetséges szemüvegeket. Ha mi, karikaturisták választanának elnököt, olyanokat választanánk, akik lerajzolásában kedvünket leljük, nem egy ilyen playboyt, mint Obama."

Külön nehézséget okoz az új elnök iránt megnyilvánuló általános rokonszenv, hiszen a rajzolók modelljeik gyengeségeit, hiányosságait hangsúlyozzák.

"A karikaturisták a kissé undok pacákokat szeretik, erre jön valaki, akit mindenki szimpatikusnak talál, így aztán nehezen tudjuk tenni a dolgunkat, azaz kifigurázni. Nem úgy, mint Busht, aki kedves céltáblája volt a rajzolóknak - fűzte hozzá Kroll.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását