2024. április 19. - Emma

Egészségügyi panaszok olaj miatt

Több mint százan fordultak orvoshoz egészségügyi panaszokkal a kárpátaljai Kosztrinón (Csontoson) azóta, hogy január 17-én nagy mennyiségű dízelolaj öntötte el a települést egy csővezeték törése következében.
2009. január 26. hétfő 08:45 - Hírextra
A meghibásodott ipari vezetékből kiömlött - hivatalos becslés szerint - 60 tonna dízelolaj elárasztotta a porták nagy részét, befolyt a pincékbe, több lakóházba és mintegy 50 kút vizét szennyezte el. Annak ellenére, hogy azonnal megkezdődött a környezet megtisztítása, az ezer lakosú faluban elviselhetetlen a szag, az emberek légzési nehézségre, fejfájásra, hányingerre és alvási zavarokra panaszkodnak. Ilyen problémákkal eddig 83 felnőtt és 30 gyermek fordult orvoshoz a községben, ahol hiány van gyógyszerekből, és nem jut mindenkinek a helyszínre szállított lajtos vízből sem - írta az ungvári ua-reporter.com hírportál.

A jelentés szerint a katasztrófaelhárítók az olajszennyezést megkötő abszorbens anyagokkal szórják az utcákat, udvarokat, háztáji gazdaságokat, és elszállították a szennyezett havat, de a szakemberek szerint tíz évbe is beletelhet, amíg a kutak megtisztulnak. A hatóságok azt is fontolgatják, hogy kiköltöztetik azoknak a házaknak a lakóit, amelyekbe befolyt a dízelolaj.

A hírportál szerint az elkeseredett helyiek egyetlen dologgal vigasztalódhatnak: minden létező üres edényt és tartályt megtöltöttek a "házhoz jött" dízelolajjal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását