2024. április 19. - Emma

Nem mehetnek ki a szállodából

Biztonsági okokból nem hagyhatják el szállodájukat a szerb válogatott tagjai a horvátországi férfi kézilabda-világbajnokságon.
2009. január 25. vasárnap 18:52 - Hírextra
"Ez túl veszélyes lenne" - nyilatkozott vasárnap a német Gummersbachban játszó Momir Ilic, arra utalva, hogy Zára, a horvát nacionalizmus egyik központjának számít.

A szerbek a délszláv háború óta nem szívesen látott vendégek Horvátországban, a szerb himnuszt többször kifütyülték a meccsek előtt, szombaton pedig hazai szurkolók megtámadták a szerbek csapatbuszát.

Nacionalista drukkerek több ízben okoztak botrányt a vb egyik rendező városában, Zárában. Szombatra virradóra ismeretlen tettesek összevertek egy macedón szurkolót, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A vb-résztvevő csapatoknak is otthont adó egyik szállodában bombariadó volt, ám a rendőrség végül nem talált robbanószerkezetet. Egy másik hotel előtt ugyancsak ismeretlen elkövetők komoly károkat okoztak egy szerb rendszámú autóban. A tengerparti település polgármestere pénteken eltávolíttatta a vb-országok zászlóit, mert köztük volt a szerb lobogó is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását