2024. május 3. - Tímea, Irma

Elúszott az elődöntő

A magyar válogatott 27-22-re kikapott a házigazda horvát csapattól a férfi kézilabda-világbajnokság zágrábi középdöntős csoportjában szombaton, ezzel eldőlt, hogy nem juthat be az elődöntőbe.
2009. január 25. vasárnap 06:46 - Hírextra
Középdöntő, 1. forduló:

I. csoport (Zágráb):
Horvátország-Magyarország 27-22 (14-12)
---------------------------------------
gól: Cupic 6/2, T. Valcic 5, Duvnjak 4, Hrvatin 3, Vori 3, Metlicic 3, Balic 2, Lackovic 1, illetve Nagy 6, Ilyés 2, Mocsai 2, Gál 2, Iváncsik G. 2, Eklemovics 2, Harsányi 2, Császár 2/1, Putics 1, Iváncsik T. 1

Pokoli hangulat, óriási hangzavar, 15 600 néző fogadta az eddig hibátlan hazai csapatot a magyarok elleni ütközeten. Több tucat magyarnak szerencséje volt: sikerült jegyet szereznie.
Bátran kezdtek a vendégek, rövid ideig vezettek is, majd a folytatásban is sikerült tartaniuk a lépést a félelmetes riválissal, még Herbert kiállítása alatt is. Ötletesen gördültek a támadások, eleinte Harsányi és Nagy volt kapura veszélyes, majd a magyar kapuban feljavult Puljezevics teljesítménye. Negyedóra elteltével 7-7 volt az állás. Vori büntetése során a magyarok ismét előnyhöz jutottak, amikor egymás után három gólt szereztek. Az irányító Eklemovics sérülés miatt kidőlt, hiánya érződött. Herbert újabb kiállításakor fordult a kocka, a kétgólos különbség a szünetig megmaradt.

A fordulás után mindkét csapat kapkodott, rengeteg rontott lövés és passz, technikai hiba és belemenés csúszott be a támadásokba. Együtt haladt a két gárda, ám a lépéselőny a horvátoknál volt. A 40. percben, 19-16-nál Puljezevicset Fazekas váltotta. Nagy hatperces magyar gólcsendet tört meg, de Ilyés ziccert rontott, így nem csökkent minimálisra a különbség. Ettől lendületbe jöttek a hazaiak, akik a hibákat kihasználva 23-19-re elléptek 11 perccel a vége előtt. Ebben a szakaszban a dán bírók néhány esetben a horvátokat segítették.

Putics találata még halványt reményt jelentett, aztán Gált és Spoljaricot kiállították, 26-21-nél pedig Hajdu János szövetségi kapitány időt kért. Császár hétméterest rontott, ezzel eldőlt a két pont sorsa.

A vereség miatt nincs ok a szégyenkezésre, volt esély a győzelemre is, ám ezzel eldőlt, hogy a magyarok nem juthatnak be az elődöntőbe.

"Sajnálom, hogy nem tudtuk legyőzni a horvát válogatottat ebben a közegben. Akadt néhány fegyelmezetlen megmozdulás, eladott labda, és ez elég volt a hazaiaknak. Nem vagyunk letörve, csak szomorkodunk egy kicsit. Sokáig nincs idő rágódni a meccsen, ezzel a lendülettel és hozzáállással nekimegyünk a svédeknek" - mondta az MTI-nek Hajdu János.

Korábban:
Franciaország-Svédország 28-21 (16-10)
Szlovákia-Koreai Köztársaság 23-20 (15-12)

Az állás: 1. Franciaország 6 pont (90-69), 2. Horvátország 6 (84-74), 3. Szlovákia 3, 4. Svédország 2, 5. Magyarország 1, 6. Koreai Köztársaság 0

A csoport további programja:
vasárnap:
Svédország-Magyarország 16:30 ó
Franciaország-Koreai Köztársaság 18:30 ó
Horvátország-Szlovákia 20:30 ó
kedd:
Magyarország-Koreai Köztársaság 16:30 ó
Szlovákia-Svédország 18:30 ó
Franciaország-Horvátország 20:30 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását