2024. május 11. - Ferenc

Obama régi divatot diktál

Barack Obama sikerének egyik titka az öltözködése, amely kifejezésre juttatja mértéktartó és stabil egyéniségét. A gyűléseken a sötét öltönyök bíztató semlegességét részesíti előnyben, ezek jobbára szűk fazonúak, de nem annyira, hogy megakadályoznák néhán
2009. január 22. csütörtök 13:17 - Hírextra
Obama az egész választási kampányban egy chicagói divatház, az 1887-ben alapított Hart Schaffner Marx öltönyeit hordta. Innen került ki az augusztusi denveri demokrata konvención viselt kétgombos tengerészkék öltönye, amelyben fontos beszédet mondott. Ugyancsak H. F. Marx jegyezte a kedd esti elnöki bálon viselt szmokingját.

Ugyanez a szabóság készített a diplomáciai programokra ruhatárat az új elnöknek: hat öltönyt, továbbá a már elhíresült egygombos szmokingot, egy blézert és meg nem határozott számú nadrágot. A mértéktartó megjelenésen belül csak a nyakkendők hordoznak hangsúlyozott divatelemet. Keskenyek, egyszínűek, gyakran pasztellkékek, néha élénkvörösek - az olyan menő képét idézik fel, aki ismeri kora kódrendszerét, az e-mailt és Stevie Wondert kultiválja - fejtette meg a párizsi Le Figaro Barack Obama ruhatárának "üzenetét". Az idők jele viszont, hogy kigombolt inggel is megjelenik nyilvános rendezvényeken.

Bár Barack Obama címlapfotóként volt látható olyan folyóiratokban, mint a Rolling Stone, a Men,s Vogue vagy a Men,s Health, következetesen elutasította az ismert divattervezők, de még a tíz korábbi elnököt öltöztető Brook Brothers ajánlatait is, pedig ez az utóbbi volt ideáljának, Abraham Lincolnnak, no meg Bill Clintonnak is a szállítója.

Brett Schenck, a Hart Schaffner Marx elnöke nem tartja lehetetlennek, hogy Barack Obama divatimázsa ki fogja emelni a férfikonfekció-ipart a jelenlegi válságból, amelynek következtében ennek az ágazatnak a forgalma 3,5 százalékkal visszaesett. Mint elmondta, rég nem tapasztalt olyan érdeklődést a hivatali öltönyök iránt, mint manapság. "Látható a törekvés az eleganciára, és ez egyre terjed" - mondta el egy rádióállomásnak.

A cégvezető szerint Barack Obama öltözködése azt üzeni Amerikának, hogy ismét elsőrendű fontosságú a profi megjelenés. A szabóság, amelyet elhalmoztak rendeléssel, tavasszal piacra dobja az elnöki modelleket tartalmazó kollekcióját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását