2024. május 14. - Bonifác

Feleannyi tűzeset volt tavaly, mint azelőtt

Csaknem feleannyi ember halt meg tavaly tűzesetekben a főváros közigazgatási területén belül, mint 2007-ben, a halálos közlekedési balesetek száma, és ezzel arányban a vonulások száma is csökkenő tendenciát mutat - derül ki a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság
2009. január 21. szerda 19:50 - Hírextra
A múlt évben tizenöt ember vesztette életét Budapesten tűzesetek miatt, ez a szám 2007-ben 23 volt, de kórházba szállítás után további 13 ember vesztette életét. A halálos balesetek számában is jelentős csökkenés mutatkozik, a tavalyelőtti 57 halálos kimenetelű szerencsétlenségnél kevesebb történt: a múlt évben 44 ember halt meg a főváros útjain - tájékoztatta Jekelfalussy Tibor, az FTP osztályvezető-helyettese szerdán az MTI-t.

Az alezredes közlése szerint a múlt évben ezerrel kevesebbszer, mintegy 10.500 alkalommal kellett kivonulniuk. Tavaly a 105-ös telefonszámra érkezett riasztásból a legtöbbször, 4500 alkalommal műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók, és ez a szám az előző évhez képest alig ötszázzal lett kevesebb.

Jekelfalussy Tibor megjegyezte, még mindig sok a téves riasztásuk, csak tavaly két és fél ezerszer vonultak ki ezek miatt. A 2008-ban bekövetkezett tűzesetek döntő többségét az emberi gondatlanság okozta: leggyakrabban a nyílt láng használata, a dohányzás és az elektromos meghibásodás miatt keletkezik tűz, és történik súlyos, olykor halálos kimenetelű baleset - tette hozzá. Tavaly csaknem háromezerszer vonultak lángoló épületekhez.

Az FTP osztályvezető-helyettese szerint a szélsőséges időjárás miatti viharkárok viszont jelentősen emelkedtek, a "legextrémebb" megnyilvánulásnak a tavalyi, a főváros területén is keresztülvonuló Emma nevű hurrikánt nevezte. Az alezredes azt mondta, a károk felszámolása a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság erejét is meghaladta, ezért önkéntesek és társszervek segítségét kellett igénybe venniük.

A fővárosban mintegy 3500 tűzbiztonsági ellenőrzést végeztek a tűzoltók, s csaknem 1900 esetben kezdeményeztek különböző mértékű szankciókat - ismertette a 2008-as statisztikai adatokat Jekelfalussy Tibor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását