2024. május 17. - Paszkál

Az elnöknek mennie kell!

Hasszan Musztafa elnök lemondását követeli Peter Mühlematter, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) főtitkára.
2009. január 21. szerda 20:00 - Hírextra
"A kézilabdának nem jó egy ilyen sportági vezető, Musztafának távoznia kellene az IHF éléről!" - mondta Mühlematter a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapnak adott interjújában.
Az egyiptomi IHF-elnök 2000 óta áll a szervezet élén.

Mühlematter bírálta a sportági irányító vezetési stílusát, állítása szerint Musztafa parancsol, döntései előtt senkivel sem egyeztet, nem tud elszámolni az utazásai során dologi kiadás címén felvett összegekkel.

A főtitkár úgy véli, hogy az IHF első embere sokat árt a sportág megítélésének. Mühlematter szerint az IHF elnökét terheli a felelősség a pekingi olimpiát megelőző ázsiai selejtezők játékvezető-botrányaiért, és azért, hogy az IHF nem tartott doppingellenőrzést a horvátországi világbajnokság előtt.

"Kevesen merik nyíltan bírálni az elnököt, de tudom, sokan egyetértenek velem. Bízom benne, hogy akik eddig hallgattak, a nyilvánosság előtt is mellém állnak" - jelentette ki Mühlematter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását