2024. május 4. - Mónika, Flórián

A BKV nem tudja

A szakszervezetek szerint a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) vezetése nem tudja, hány embert foglalkoztatnak a HÉV-nél; Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnökhelyettese szerdán közölte, becslések
2009. január 21. szerda 16:35 - Hírextra
A szakszervezeti vezető szerdán, a közlekedési vállalat menedzsmentjével folytatott megbeszélés után elmondta, hogy jövő hétfőn letelik a határidő, amelyet az érdekképviseletek a cégvezetésnek adtak, hogy választ kapjanak a HÉV kiszervezésével kapcsolatos kérdéseikre. A BKV vezetésének képviselői tárgyaláson nem tudták megmondani, hogy mekkora a HÉV-nél dolgozók létszáma; az üzletág esetleges kiszervezése után mennyien dolgoznának ott és milyen munkakörben.

A kiszervezésről semmiféle hatástanulmány nem készült - hangsúlyozta Gulyás Attila. Hozzátette: "sőt, kiderült, hogy még a MÁV-val sem egyeztettek, pedig a tervek szerint a vasúttársasággal közös cégbe kerülne a kiszervezés után a HÉV".

A BKV vezetősége továbbra sem tudta bemutatni a társaság előzetes üzleti tervét és a közép- és hosszú távú finanszírozást rendező koncepciót sem, amire pedig ígéretet tettek.

Gulyás Attila hangsúlyozta: a határidő leteltével néhány nap alatt dönthetnek a nyomásgyakorlásról és akár egy hónapon belül újabb BKV-sztrájk lehet. A szakszervezeti vezető szerint a cég vezetősége nem követ el mindent, hogy elkerülje a sztrájkhelyzetet.

A felek legközelebb pénteken egyeztetnek újra az elővárosi vasút kiszervezéséről.
Az érdekképviseletek úgy vélik, attól, hogy holdinggá alakulna a BKV, még nem feltétlenül lesz eredményes a gazdálkodása, viszont sokak állása kerülhet veszélybe. Ezért hatástanulmányokat, illetve az eredményes gazdálkodáshoz szükséges foglalkoztatás fenntartását kérik.

A hét elején kezdett egyeztetést 11 érdekképviseleti vezető kérte Kocsis István vezérigazgatótól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását