2024. április 25. - Márk

Ivánt letaglózza a válság

Négyszeresére nőtt a segélyhívások száma egy nagyhírű moszkvai pszichiátrián a globális pénzügyi válság kirobbanása óta - mondta el kedden az intézet igazgatója.
2009. január 20. kedd 17:45 - Hírextra
A Szerbszkij Intézet, amelyet onnan ismert meg a világ, hogy oda csukták a szovjet rendszer másként gondolkodóit, országszerte "válságellenes központok" hálózatát hozza létre, hogy segítsen a válság következtében egyre szaporodó lelki problémák kezelésében.

Oroszországra súlyos csapást mért a világméretű krízis: a részvénypiac több mint 70 százalékot vesztett értékéből, az ország legfontosabb exportcikke, a kőolaj hordónkénti ára pedig 147 dollárról 34 dollárra csökkent.

Az országos adatok ugyan még nem ismertek, de a moszkvai pszichiátria ambuláns betegeinek száma 10-20 százalékkal nőtt a válság kezdete óta - közölte Tatyána Dmitrijeva, az intézet igazgatója.
Mint jósolta: egy hónapja még csak alkalmi esetek fordultak elő, ám hamarosan már a betelefonálók fele a válsággal kapcsolatos problémával fogja megkeresni őket.

Dmitrijeva szerint az oroszok azért szenvednek ennyire a válságtól, mert "rendkívül érzékenyen érinti őket a saját kudarcuk".

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai arról árulkodnak, hogy Litvánia után Oroszországban a legmagasabb az öngyilkosok aránya a világon.

"Az orosz Iván jobban átérzi a családja iránti és önmagával szembeni felelősséget, amiért kudarcot vallott és cserbenhagyta a szeretteit. Ezért van ennyi öngyilkos Oroszországban" - magyarázta az igazgató. Eddig két olyan üzletemberről tud az országban, akik a jelenlegi krízist nevezték meg búcsúlevelükben öngyilkosságuk okául - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását