2024. május 8. - Mihály

Autófelgyújtás bosszúból

Egy üzleti nézeteltérést követően felgyújtatta haragosa autóit az a debreceni férfi, akit felbujtóként elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt előidéző közveszélyokozás bűntettének kísérlete miatt jogerősen négy év nyolc hónap börtönbüntetéssel sújtot
2009. január 20. kedd 13:40 - Hírextra
Az ítélet szerint Szőllősi Sándor 1998-ban a későbbi sértettel közösen két földmunkagépet vásárolt. A két férfi együtt üzemeltette a berendezéseket, a költségeket fele-fele arányban viselték, a haszonból is ilyen módon részesültek.

1999 őszére a két fél viszonya megromlott, mivel a sértett a gépeket egyedül akarta üzemeltetni. Idővel a sértett elvette a vádlottól az egyik munkagépet. A vádlott állítása szerint 35 millió forint költsége merült fel, és elesett 20 millió forint kamattámogatástól. Bár a vitát a felek 2000 szeptemberében ügyvédi megállapodás során lezárták, kimondva, hogy nincs egymással szemben követelésük, a konfliktus nem fejeződött be.

2001-ben Szőllősi Sándor több személlyel is közölte, hogy a sértett kárt okozott neki, de ő nagyobb kárt fog csinálni, s elhangzott olyan is, hogy a sértett egész családját kinyírja, tönkreteszi.

Szőllősi Sándor megbízott egy hajdúböszörményi férfit - az ügy másodrendű vádlottját -, hogy gyújtsa föl a sértett több személyautóját. Ez a másodrendű vádlottnak első ízben nem sikerült, ezért a bűncselekményhez segítséget kérve, felvette a kapcsolatot az ügy többi vádlottjával.
2002. június 30-án éjszaka a férfiak a sértett Hosszúpályiban álló házához mentek, s ott benzinnel három kocsit felgyújtottak. A tűz az egyik autóról átterjedt a közelben található éghető anyagokra és egy épületrészre is.

Az okozott tüzet a sértett és családja észrevette, s annak továbbterjedését a tűzoltóság segítségével megakadályozta. Amennyiben a keletkezett tüzet megkésve észlelik, és nem kezdődik meg időben a hatékony tűzoltás, akkor jóval nagyobb kár is keletkezhetett volna, s az épületben tartózkodók élete és testi épsége is közvetett módon veszélyben volt.
A tűz következtében keletkezett kár értéke meghaladta a 22,2 millió forintot, míg az összes veszélyeztetett érték több mint 63,2 millió forint volt.

Az ügy másod-, harmad- és negyed- és ötödrendű vádlottját az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság jogerőre emelkedett ítéletében két év hét hónap és négy év hat hónap közötti börtönbüntetésre ítélte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását