2024. április 25. - Márk

Orbán megy

Orbán Viktor, a Fidesz-Magyar Polgári Párt elnöke jövő héten európai körútra indul, melynek során az európai biztonságpolitikáról és a világgazdasági válság európai hatásairól, a krízis kezeléséről tárgyal majd vezető politikusokkal - jelentette be vasárn
2009. január 18. vasárnap 15:17 - Hírextra
A látogatásoknak aktualitást ad, hogy Magyarország egyedül maradt Európában a pénzügyi válságkezelés tekintetében: az európai országok sorra sikeres válságkezelést alkalmaznak, Magyarország pedig "egy sikertelen, egyre mélyebb válságba vivő útra lépett" - hangoztatta.

Kedden a Fidesz elnöke előadást tart a türingiai tartományi kormányülésen az európai biztonságpolitikáról, húszéves tapasztalatokat összegezve. Ez a felszólalás különösen fontos "a kontinens gázellátásával kapcsolatos helyzet" miatt - jegyezte meg, hozzátéve, hogy "rendkívül felelőtlenek voltak azok a nyilatkozatok, amelyek kétségbe vonták egy Oroszországtól független, alternatív energiaforrás", így a Nabucco-vezeték megépítésének szükségességét. Az európai államok közös fellépésének fontosságát hangsúlyozta, mert véleménye szerint csak így lehet megoldani a közös problémákat.

Elmondása szerint az ellenzéki párt elnöke szerdán Bécsben bevezető előadást tart egy közép-kelet-európai fórumon a világgazdasági átalakulások Európát érintő hatásairól és a sikeres válságkezelési lehetőségekről. A rendezvényen a térség jegybanki vezetői, illetve a pénzügyeket és a gazdasági ügyeket felügyelő miniszterek vesznek részt.

A hét második felében a Fidesz francia testvérpártjának, az UMP-nak a meghívására Orbán Viktor Párizsba látogat, ahol európai parlamenti választási kampánynyitó rendezvényükön mond beszédet. Párizsi útja során találkozik majd Francois Fillon jelenlegi és Jean-Pierre Raffarin volt francia miniszterelnökkel, valamint Gerard Varche-val, a szenátus elnökével - közölte.

Újságírói kérdésre válaszolva Szijjártó Péter elmondta, hogy február 1-jétől átalakítják a Fidesz irányítási rendszerét az európai parlamenti választásokra való tekintettel. Ennek részleteit most dolgozzák ki, és január végén ismertik a közvéleménnyel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Pelikán József
2009. január 18. 21:17
http://www.postaimre.com/media/vigyazz-forro/
ballonos
2009. január 18. 16:11
Ezzel az erővel a MIÉP elnöke is mehetne tárgyalni. Ő is csak egy a hatalomban nem számottevő pártelnök. Kicsi ember tulértékeli magát nem elősször.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását