2024. május 2. - Zsigmond

Harry herceg sokadik botránya kicsapta a biztosítékot

Harry herceg nem fajgyűlölő - ezt az az egykori pakisztáni kadéttárs jelentette ki, akire a brit uralkodó unokája durván rasszista kifejezést használt egy nemrég nyilvánosságra került felvétel tanúsága szerint.
2009. január 18. vasárnap 07:00 - Hírextra
A 24 éves, hadnagyi rangban szolgáló Harry - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - azután keveredett nagy feltűnést keltő, rasszista felhangú botrányba, hogy a legnagyobb vasárnapi brit tömeglap, a News of the World a múlt héten közzétett egy még három éve készült videofelvételt. A filmen, amelyet maga Harry készített és kommentált is, hallható, amint a herceg - az egyik pakisztáni tisztjelölt társra ráközelítve a kamerát - megjegyzi, hogy "na itt van a mi kis paki barátunk, Ahmed is".

A "paki" az angol utcanyelv igen durva és lealacsonyító kifejezése a többszázezres brit pakisztáni közösség tagjaira.

Harry a jelzővel a pakisztáni hadseregben azóta századosi rangra emelkedett egykori katonai akadémiai kadéttársát, Ahmed Raza Khant illette.

Az ügy komoly botrányt kavart; még Gordon Brown brit kormányfő is megszólalt, elfogadhatatlannak nevezve az ilyen megnyilvánulásokat.

A The Sun - a News of the World testvérlapja - azonban szombati számában megszólaltatta a megsértett egykori évfolyamtársat, aki elmondta: Harry nem rasszista, és ők ketten továbbra is baráti kapcsolatban állnak egymással.

Khan elmondta: amikor az ügy kipattanása után a herceg telefonon felhívta őt, hogy elnézést kérjen, ő azt mondta neki, hogy "felejtse el a dolgot". - A kiképzés alatt is szoros baráti viszonyban voltunk, és tudom róla, hogy nem rasszista ... tényleg nagyon rendes srác - fogalmazott a pakisztáni katonatiszt.

Khan a The Sun beszámolója szerint századparancsnokként szolgál a pakisztáni hadsereg egyik határőrizeti kommandós egységében, az afgán határ közelében, és nemrég megsérült a kormányellenes tálibokkal vívott harcokban.

Volt kadéttársa, Harry herceg - aki apja, Károly trónörökös és bátyja, Vilmos után a harmadik a brit trónutódlási sorban - tavaly a határ másik oldalán, Afganisztánban teljesített tényleges és veszélyes frontszolgálatot, amivel általános közmegbecsülést vívott ki az alattvalók körében.
Harry és Khan együtt végezte el 2006-ban a legpatinásabb brit tiszti iskolát, a sandhursti hadiakadémiát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását