2024. május 2. - Zsigmond

Meglepetések a Fidesz listájában

A Fidesz mai országos választmányi ülésén véglegesíti jelöltjei listáját az európai parlamenti választásra, a listán sajtóinformációk szerint helyet kap Szőcs Géza erdélyi magyar költő, ugyanakkor, a korábbi hírekkel ellentétben, nem lesz jelölt a párt eg
2009. január 17. szombat 09:15 - Hírextra
Várhatóan Schmitt Pál jelenlegi EP-képviselő vezeti a listát, hasonlóan, mint 2004-ben. Őt Szájer József, az Európai Parlament magyar néppárti delegációjának vezetője követheti. Úgy tudni, a listán szerepel továbbá a jelenlegi EP-képviselők közül Gál Kinga, Őry Csaba, Járóka Lívia, Glattfelder Béla, és ismét jelölt lesz Schöpflin György. Szintén helyet kap a listán Gyürk András, aki egyben az EP-választás kampányfőnöke lesz.

Új jelöltként Áder János az Országgyűlés fideszes alelnöke és Deutsch Tamás, a párt elnökének kabinetfőnöke is szerepel majd a listán, míg a KDNP ismét Surján Lászlót delegálja.
Kérdéses ugyanakkor Becsey Zsolt, Barsiné Pataky Etelka, illetve Antonio de Blasio európai parlamenti helye.

Lapinformációk szerint Orbán Viktor szívesen vette volna, ha Gál Kinga, illetve Pelczné Gál Ildikó helyet cserélnek, és a Fidesz-alelnök Brüsszelbe mehet, ám erre úgy tudni, nem kerül sor, miután Gál Kinga szeretné folytatni eddigi brüsszeli munkáját.

Az európai parlamenti választásokat Magyarországon várhatóan június 7-én tartják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását