2024. április 19. - Emma

Hamisítással és hűtlen kezeléssel vádolják a fideszes alpolgármestert

Vádemelési javaslattal élt a balatonfüredi rendőrkapitányság Veszprém egyik alpolgármesterével szemben; a megalapozott gyanú szerint a megyeszékhely fideszes önkormányzati vezetője magánokirat-hamisítás és hűtlen kezelés vétségét követte el - tájékoztatta
2009. január 17. szombat 20:19 - Hírextra
Közlése szerint a nyomozás még 2007. novemberében indult - újságírói feljelentésre -, s mivel az ügyben a veszprémi rendőrkapitányság elfogultságot jelentett be, így Balatonfüredre "tették át" az ügy kivizsgálását. A nyomozást nagy körültekintést igényelt, így a székesfehérvári ügyészség többször is meghosszabbította a vizsgálat befejezésének határidejét - tette hozzá az őrnagy, megjegyezve, hogy a napokban azonban lezárták az aktát, s vádemelési javaslattal éltek a fehérvári ügyészségnél.

Biró Barna tájékoztatása szerint Czaun János veszprémi fideszes alpolgármestert megalapozottan gyanúsítják folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítással, továbbá folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés vétségével.

A bűnügyi osztályvezető a nyomozás lényegéről csupán annyit közölt, hogy az alpolgármesterrel kapcsolatosan a hivatali gépkocsi használatának körülményeit, annak szabályosságát (a menetlevelek vezetését) vizsgálták több mint egy éven át. Megjegyezte: az ügy lényege tulajdonképpen az, hogy a szabályzat szerint szolgálati gépjárművet nem lehet magáncélokra használni; ennél többet azonban az osztályvezető nem kívánt közölni a nyomozás részleteiről.

A rendőrségi bizonyítékok alapján a székesfehérvári ügyészség dönt majd, hogy vádat emel-e vagy sem a veszprémi alpolgármesterrel szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását