2024. május 13. - Szervác, Imola

Négy hónap felfüggesztve orvosverésért

Jogerősen négy hónap, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítélte az Egri Városi Bíróság azt a fiatalkorú lányt, aki megvert egy doktornőt a gyöngyösi kórházban - erről a heol.hu, a Heves megye híreire szakosodott hírportál számolt be szo
2008. március 29. szombat 18:44 - Hírextra

A bíróság, amely két év próbaidőre felfüggesztette a büntetés végrehajtását, gyorsított eljárás keretében döntött az ügyben; az ítéletet az ügyész, illetve vádlott és védője is tudomásul vette - tudósít a weboldal.

Az orvosverésről március 11-én tájékoztatta az MTI-t a kórház ügyvezető igazgatója.

Szőke Ferenc akkor elmondta: a konfliktust az okozta, hogy a doktornő március 10-én nem akart befektetni az osztályra egy asszonyt, mire a beteg hozzátartozója többször megütötte őt.

Az orvos szerint a beteg állapota nem indokolta a kórházi ápolást, ezért a járóbeteg szakrendelésre kívánta továbbküldeni az asszonyt - tette hozzá az ügyvezető.

Beszámolója szerint az asszony az orvosi diagnózissal szemben azt állította, hogy súlyos betegségben szenved, és követelte, hogy vegyék fel fekvőbetegként.

Miután a doktornő ezt továbbra sem tartotta indokoltnak, az asszony szitkozódni kezdett, majd a kíséretében lévő fiatal nő rátámadt a doktornőre.

A jelenet egy televíziós stáb szeme láttára történt, a tévések ugyanis épp az új sürgősségi betegellátóról készítettek anyagot az intézményben - ismertetette akkor az eset körülményeiről az ügyvezető.

Ezt követően sem az intézmény, sem a doktornő nem tett feljelentést, ugyanakkor az orvos azonnal felmondott munkáltatójának. Végül a hatóságok hivatalból indítottak vizsgálatot az ügyben.

A hírportál közlése szerint a héten lefolytatott tárgyaláson kiderült, hogy a fiatalkorú vádlott egy alkalommal öklével orrbavágta a doktornőt, majd a hátára is ráütött.

Ezért a bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt marasztalta el a vádlottat - tudósít a heol.hu.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását