2024. május 7. - Gizella

Eddig még nem látott Doors felvételek

Szombaton este mutatják be a Sundance Filmfesztiválon a Doors együttes történetét feldolgozó első egész estés dokumentumfilmet. A Tom DiCillo rendezte, When You,re Strange című alkotás soha nem látott felvételek segítségével ad betekintést a rocktörténet
2009. január 17. szombat 07:32 - Hírextra
A 90 perces dokumentumfilm, amelynek címét a People Are Strange című Doors-dalból kölcsönözte a rendező, 1966 és 1971 között készült felvételeken keresztül mutatja be a zenekar történetét a Los Angeles-i filmes iskolától, ahol Ray Manzarek és Jim Morrison találkoztak, egészen a teltházas koncertekig.

A Rhino Entertainment közleménye szerint Tom DiCillo filmje megalakulásától egészen Morrison haláláig követi nyomon a Doors sorsát, végigvezeti a közönséget a rocktörténet mérföldköveinek számító hat stúdióalbum elkészítésén, ízelítőt ad fellépéseikből és bepillantást enged az együttes színpadon kívüli mindennapjaiba is.

A Jim Morrison, Ray Manzarek, John Densmore és Robby Krieger alkotta zenekar öt évét bemutató filmet a szombati premiert követően még több vetítésen is láthatja az elkövetkező egy hétben a Sundance Filmfesztiválnak otthont adó utahi Park City közönsége.

A When You,re Strange - klasszikus stúdió- és koncertfelvételeket is tartalmazó - zenei anyagát idén nyáron album formájában is megjelenteti a film elkészítésében is közreműködő Rhino Entertainment.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását