2024. május 3. - Tímea, Irma

Megölette elsőszülött fiát egy asszony

Halálbüntetésre ítéltek Kínában egy asszonyt, aki azért ölette meg saját fiát, hogy a drákói egykepolitika megsértése nélkül ismét szülhessen gyermeket, mégpedig új férjének.
2009. január 17. szombat 07:25 - Hírextra
A közép-kínai Senhszi (Shaanxi) tartomány legfelsőbb bírósága a középfokon eljáró testület döntését megváltoztatva nem adott lehetőséget arra, hogy az elítélt kivégzése helyett próbaidőre felfüggesztett halálbüntetést kapjon - jelentette a Hua-sang Pao (Huashang Bao) kínai üzleti napilap.

A Csengcseng (Chengcheng) járásban élő 36 éves Li Jing-fangnak (Li Yingfang) 1997-ben egy fia született, a férj öt évvel később meghalt, a gyermeket pedig egy megállapodás szerint Li anyósa vette gondozásba.

A fiatal özvegy 2004-ben egy Hou vezetéknevű férfival házasodott össze, majd Li kétszer is teherbe esett. A magzatot azonban mindkét esetben el kellett vetetniük, mert a tartományban érvényes születésszabályozási rendelet szerint egy családnak csak egy fiúgyermeke lehet.

Li "szabálysértő" terhességéről Hou korábbi felesége számolt be a hatóságoknak. Hounak egyébként a "jóakaró" első feleségétől egy lánya volt.Li 2006 novemberében 70 ezer jüant (2,15 millió forintot) fizetett Vang Ruj-csiének (Wang Ruijie), akit a mostohalánya megölésével bízott meg. A tervbe azonban hiba csúszott, és a gyilkosság végül nem sikerült.

A mindenáron új gyermeket akaró asszony ezek után úgy döntött, hogy saját fia meggyilkoltatásával oldja meg a problémát. Egy ruhából kötelet készített, majd a fiát elvitte a bérgyilkossal szervezett találkozóra. Vang ezután egy elhagyatott helyen a kötéllel fojtotta meg fiút, a testet pedig az út szélén hagyta.

A középfokon eljáró bírói testület a bérgyilkost, és az asszonyt is két évre felfüggesztett halálbüntetésre ítélte. A legfelsőbb bíróság Vang Ruj-csie esetében hagyta változatlanul az ítéletet, a Li anyósának fizetendő kártérítés összegét azonban a korábbi 45 ezerről 65 ezer jüanra (2 millió forintra) változtatta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását