2024. május 4. - Mónika, Flórián

Gyurcsány mindent bevetetne velünk

A világgazdasági válságra adandó válaszok között lesznek olyanok, amelyek egyeseknek tetszeni fognak, másokat pedig érzékenyen érintenek - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken Budapesten újságíróknak.
2009. január 16. péntek 17:05 - Hírextra
"Lesz édes és lesz keserű pirula ebben a dobozban" - fogalmazott a kormány által javasolandó válságkezelő intézkedések kapcsán a kormányfő az MSZP-frakció tagjaival kezdeményezett konzultáció előtt.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, biztosan lesz a megoldások között olyan, amely valakiknek jól fog esni, tetszeni fog, s lesz olyan is, amelyiket egyesek szeretni fognak, miközben mások a szájukat fogják húzni tőle.

A miniszterelnök úgy értékelte, hogy az elmúlt hatvan év legbonyolultabb gazdasági átalakulása folyik, és "fel fog fordulni a világ gazdasága".Az elmúlt hónapokban a kormány megpróbált a legtöbbek által osztott feltételezésekből kiindulni, ha kellett beavatkozott, s inkább a pesszimista elképzeléseket vette alapul, de kiderült, hogy a világ gazdasága "még lejjebb megy" - közölte a politikus.

Gyurcsány Ferenc szerint azért nem könnyű a megoldás, mert egyik oldalról fent kell tartani az egyensúlyt, másik oldalról piacot kell teremteni, foglalkoztatást és beruházást növelni, csökkenteni kell a terheket.

A kormányfő úgy vélte, az politikai sarlatánság, hogy a válságkezelés elképesztően egyszerű dolog, adót kell emelni vagy csökkenteni és ezzel megoldódnak a problémák.

A miniszterelnök szerint az első feladat az, hogy az emberekkel megértessék, a világban nagy átalakulás zajlik, nem "egy szimpla magyar, szokásos politikai csetepatéról" van szó.
Hozzátette: ha megértették a folyamatokat, akkor lehet közösen cselekedni.

Gyurcsány Ferenc kijelentette, arra fog törekedni, hogy ne húzzák-halasszák a választ, hanem a lehető leggyorsabban kínáljanak megoldásokat.Az MSZP kétnapos noszvaji elnökségén döntöttek a politikai menetrendről: január 29-re rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez a kormány.

A nap folyamán Gyurcsány Ferenc az MSZP-frakció tagjaival konzultál, vasárnap este államtitkárokkal, a frakció és a választmány vezetésével kibővített kormányülést tartanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását