2024. május 10. - Ármin, Pálma

A Fidesz hazudott - állítja az MSZP

Az MSZP szerint "nem igaz a Fidesznek az a rágalma", hogy a kormány félrekezelte a válságot, miután a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója jónak és hatékonynak nevezte a kabinet válságkezelő intézkedéseit - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője sz
2009. január 14. szerda 14:10 - Hírextra
Dominique Strauss-Kahn ugyanazt mondja, amit az MSZP és a kormány: az azonnali adócsökkentés nem megoldás a gondokra, de az adórendszeren belül van lehetőség átrendezésre. Európa többi országa is olyan gondokkal küzd, mint Magyarország, reformokra tehát szükség van - közölte a szóvivő annak kapcsán, hogy az IMF vezérigazgatója kedden Magyarországra látogatott.

A politikus szerint ebből kiderül, hogy "nem igaz a Fidesz rágalma", mely szerint Magyarország más típusú problémákkal küzd, mint a többi ország, és kiderült az is, hogy a párt által szorgalmazott adócsökkentés sem megvalósítható.

Nyakó István utalt arra, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke korábban hevesen támadta az IMF-megállapodást, zsebszerződésnek nevezte és adósrabszolgaságot emlegetett annak kapcsán, ezért most - mint megjegyezte - sokan szeretnék tudni, hogy az ellenzéki pártelnök keddi találkozójukon bocsánatot kért-e az IMF vezetőjétől rágalmaiért.

Hozzátette: az ellenzéki pártelnök megpróbálta "elsunnyogni" a találkozót, arról nem készülhettek fényképek, és mindössze kétmondatos közleményben számoltak be róla.

Az MSZP szóvivője szerint arra is sokan kíváncsiak, mit gondol és mit mondott a Fidesz elnöke az IMF által is szorgalmazott reformokról.

Az is kérdés, mit szól Orbán Viktor ahhoz, hogy egyértelműen óvták az országot az általa populista és felelőtlen módon ígért adócsökkentéstől - sorolta kérdéseit Nyakó István.

Dominique Strauss-Kahn miután kedden Budapesten találkozott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, azt mondta, a lehető legjobban haladnak a dolgok Magyarországon, a strukturális reformok azonban elengedhetetlennek, és jelezte: általános adócsökkentést ugyan nem, de adóátcsoportosítást támogatni tud az IMF.

Késő délután Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével is találkozott a vezérigazgató. A megbeszélésről az ellenzéki párt közleményében azt írta, a résztvevők megvitatták a világgazdasági átalakulások nyomán kialakult helyzetet, és áttekintették a válság Magyarországra gyakorolt hatásait.

Kedden délután Varga Mihály, a Fidesz alelnöke a Dominique Strauss-Kahnnal folytatott megbeszélésről azt mondta, véleménye szerint azért látogatott az országban a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója, mert az IMF kezdi felismerni, hogy a Magyarországnak nyújtott hitel nem siker-, hanem kudarctörténet lesz, amelyből egyik résztvevő sem jön ki jól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. január 15. 07:00
Nyakónak miért tűnik fel,hogy "a Fidesz hazudott"? Ez a párt fennállása óta egyfolytában ezt teszi,ennek nincs hírértéke...!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását