2024. május 5. - Györgyi

Veszélyben a téli olimpia?

Nem ad a korábban beígértnél több pénzt a kanadai kormány a jövő évi vancouveri téli olimpia szervezőinek, noha a költségek jelentősen emelkedtek a tervezetthez képest.
2009. január 13. kedd 13:00 - Hírextra
"Nem fogunk újabb kiegészítő forrásokat biztosítani és nem fogjuk állni a többletköltségeket" - jelentette ki sajtótájékoztatón Stephen Harper miniszterelnök.

A reagálás arra vonatkozott, hogy mintegy 450 millió kanadai dollár hiányzik a False Creek-i olimpiai falu kivitelezéséhez, és a szervezők most keresik a lehetőségeket a helyzet megoldására. A sportolóknak és sportvezetőknek majdan otthont adó központ összköltségvetése az egymilliárd dollárhoz közelít.

A miniszterelnök az elutasítással együtt emlékeztetett arra, hogy az eredetileg 175 milliós, de mára már szintén milliárdos nagyságrendűre hízott biztonsági költségvetés hiányait viszont éppen a kormány tömi be.

Az olimpiai falu befejezésére Vancouvernek kölcsönt kell kérnie, ehhez azonban helyi szintű jogszabályi változtatásokra van szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását