2021. október 23. - Köztársaság kikiált., Gyöngyi

Jolly Joker

Érzelmi rekordot döntött A sötét lovag, bár ennek okozója már sajnos nem élhette meg ezt a pillanatot. Minden idők egyik leghátborzongatóbb filmje, és a Golden Globe egyik legmeghatóbb pillanata ugyanis vita nélkül Heath Ledger érdeme.
2009. január 13. kedd 12:59 - Pálfi Rita
Heath Ledger halálhíre tavaly januárban sokkolta a világot. A fiatal színész véletlen gyógyszer-túladagolásban hunyt el, és még 2008-ban elérte a „halj meg és nagy leszel” szindróma: felkerült a legnagyobb bevételt hozó halottak listájára. Olyan hírességek előzték meg csupán, mint Elvis Presley, és Snoopy „atyja”, Charles Schultz. Maga mögé utasította viszont Albert Einsteint (akinek szereplése a listán önmagában meglepő), John Lennont, Andy Warholt és Marilyn Monroe-t is.Golden Globe 2009
Sokan az idei díjátadó legmegindítóbb pillanatának minősítették a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díj átadását. Az elismerést post mortem Heath Ledgernek ítélték, A sötét lovagban nyújtott Joker alakításáért. A művész nevében a filmet rendező Christopher Nolan vette át a trófeát.
Pedig Heath nevét karrierjének kezdetén inkább csak a tinilányok jegyezték meg. A sármos színész nem játszott rosszul sem a 10 dolog, amit utálok bennedben, sem a Lovagregényben, akkor azonban még senki nem gondolta volna, hogy látunk még tőle tesztoszteronmentesen is felejthetetlen alakításokat. Aztán szép lassan elkezdett komolyodni, valószínűleg tudatosan válogatva a szerepek közt. Minden bizonnyal ilyen megfontolások alapján vállalhatta a 2005-ös (sokakat megbotránkoztató) Brokeback Mountain – Túl a barátságon című film főszerepét. Tudjátok, ami két férfi (cowboy) egymás iránt érzett szerelmét dolgozza fel.Innentől fogva viszont Heath Ledgerrel máshogy számolt a közönség, és még az sem okozott igazán döbbenetet, hogy Jack Nicholson után „szabadon” ő játssza a második Christopher Nolan rendezte Batman filmben a pszichopata (törvény nélküli) szuperbűnöző Joker szerepét. Az igazi meglepetés A sötét lovag végignézése után éri az embert: képtelenség megmondani, hogy melyik színész figurája sikerült jobban. Talán a hátborzongatóbb címet mégis Heathnek lehetne adni, igaz, ehhez hozzájárul az is, hogy egy halott rémiszt minket halálra a filmvászonról. Az meg csak hab a tortán, hogy mellékszereplőként díjazták, holott uralja a filmet, méghozzá nem is rossz alakítások mellett.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását