2024. május 3. - Tímea, Irma

Több ember nem fagyhat halálra

Az Önkormányzati Minisztérium és a tárcához tartozó katasztrófavédelmi szervezetek áttekintették, miként járulhatnak hozzá a hideg idő okozta halálesetek megelőzéséhez, és lépéseket tettek a válságos helyzetbe került emberek megsegítésére - közölte a mini
2009. január 13. kedd 14:50 - Hírextra
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megyei szervei feladatul kapták, hogy a hajléktalan-ellátásban való közreműködésen túl szolgálataik tartsanak kapcsolatot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium regionális hatáskörű diszpécserszolgálataival. Ezek a szolgálatok fogadják a közterületen élő vagy válságos helyzetbe került emberekre vonatkozó bejelentéseket.

A közleményben hozzátették, hogy a fővárosi, illetve a megyei katasztrófavédelmi és polgári védelmi igazgatóságok konkrét segítségnyújtásra is felkészülnek, elsősorban melegedőhelyek kialakításával, fűtőberendezések, takarók, az átmeneti szociális ellátáshoz szükséges eszközök készenlétbe helyezésével.

A tárca felhívta az önkormányzatok figyelmét arra, hogy kötelesek átmeneti segélyt, étkezést, illetve szállást biztosítani, ha ennek hiánya a rászoruló életét, testi épségét veszélyezteti.

Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter hétfői sajtótájékoztatóján közölte, hogy az idén januárban eddig 40-en fagytak meg, többségüknek volt fedél a feje fölött, csak egynegyedük volt hajléktalan.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását