2024. április 30. - Katalin, Kitti

Egyre fontosabb az idő rugalmas beosztása

Az utóbbi években egyre fontosabb az idő rugalmas beosztása a társadalom többsége, még a nem dolgozók számára is; ezzel összefüggésben jellemzően a hölgyek érzik inkább úgy, hogy alig jut idejük magukkal foglalkozni - áll a GfK Hungária Piackutató Intézet
2008. augusztus 26. kedd 15:10 - Hírextra
A GfK Hungária 2008. tavaszi vizsgálata szerint a legtöbben a stressznek tudják be, hogy az időkihasználásuk nem megfelelő, ugyanakkor ezt az állítást az inaktívak is igaznak vélik önmagukra nézve, tehát nem feltétlenül a munka okozza a stresszt. Az intézet arra a következtetésre jutott, hogy a nőkre saját bevallásuk szerint sokkal rosszabbul hatnak a stresszes helyzetek, mint a férfiakra.

A dokumentumban az is szerepel, hogy a megkérdezett ezer fő többsége azt vallja, azok az emberek, akik a stressz miatt panaszkodnak, gyakran maguk is hibásak.

Mint írták, a stresszel összefüggésben kíváncsiak voltak a kutatók arra is, mit gondolnak a megkérdezettek saját teljesítményükről, amikor szorít az idő. E tekintetben a két nem között nincs különbség, viszont 2008-ban már kevésbé jellemző a lakosságra, hogy "időprésben" jobban teljesít.
A megkérdezett közül leginkább a 20-49 éves korosztály lenne hajlandó költeni olyan termékekre, amelyek megkönnyítik a napi ügyintézést. A szabadság tervezése - az adatok tükrében - némiképp spontán módon történik. A válaszadók bevallása szerint nem igazán jellemző, hogy fél évvel a szabadságuk előtt tudnák, hol fogják azt eltölteni - áll a dokumentumban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását