2024. április 30. - Katalin, Kitti

Veszélyben a start

Ha a vasárnap életbe lépett szmogriadó még január 17-én, szombaton is tart, akkor csak a páratlan rendszámú versenyzők haladhatnak át járó motorral a Budapest-Bamako rajtkapuján. A rali résztvevői szombat reggel 9 órakor indulnak a budapesti 56-osok terér
2009. január 12. hétfő 14:25 - Hírextra
A futam szervezői hétfő reggel emailben értesítették a páros rendszámú autóval induló versenyzőket, hogy tartsák tiszteletben a fővárosi szmogriadót.

"Javasoljuk, hogy minden páros rendszámú autó sofőrje találjon párra egy páratlan rendszámúban, és vontatókötélen vagy tréleren húzassa ki járművét a fővárosból" - fogalmazott a futam alapítója, Villám Géza.

A versenykategóriában induló páros rendszámú járművek vezetői tíz büntetőpontot kapnak, ha nem veszik komolyan a figyelmeztetést.

A szervezők közleménye szerint a versenyzők egy része támogatja a döntést, míg mások nevetségesnek tartják. Robert Bell, a 121-es Green Knights (Zöld Lovagok) csapat londoni pilótája úgy véli, a futam rajtja nem lehet fontosabb, mint Budapest levegője és a fővárosban élők egészsége.

Egyébként a 121-es csapat páros rendszámmal indul a futamon, és tagjai azt remélik ez lesz a legnagyobb problémájuk a ralin. "Ha kell kitoljuk az autót egész Székesfehérvárig" - fogalmazott a környezetbarát programjáról híres angol csapat kapitánya, aki csak nyilatkozata után tudta meg, hogy Székesfehérvár nem Budapest egyik elővárosa.

Villám Géza hétfő reggel beszélt Lázár Vilmos fogathajtó világbajnokkal, hogy páros rendszámú autóját lovakkal húzzák ki a fővárosból. "Sajnos a nagy hideg a lovak tüdejének nem tesz jót. Ha marad a zord idő és a szmog, akkor egyetlen környezetbarát megoldás van: a vitorla" - mondta a 00-ás autó sofőrje.

A Budapest-Bamako rali mintegy hatszáz résztvevője negyedik alkalommal indul el Budapestről, hogy közel tízezer kilométer megtételével eljusson a nyugat-afrikai Mali fővárosába, Bamakóba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását