2024. május 5. - Györgyi

Haydn-emlékév a rádióban

A 200 éve elhunyt Joseph Haydn billentyűs kamarazenéjét állítja középpontba a Magyar Rádió hétfőn induló sorozata; az első esten Dobozy Borbála csembalózik az intézmény Márványtermében, a műsort élőben közvetíti az MR3-Bartók Rádió.
2009. január 12. hétfő 13:10 - Hírextra
A koncertsorozatot az idei Haydn-emlékév keretében rendezik meg. A Magyar Rádió Márványtermében, az MR3-Bartók Rádió szervezésében januártól decemberig hétfő esténként 21 alkalommal lépnek fel a hazai klasszikus zenei élet kiválóságai közül felkért közreműködők - tájékoztatta hétfőn az intézmény kommunikációs irodája az MTI-t.

Az előadók között szerepel például a Trió Antiqua, Hauser Adrienn, Borbély László, Spányi Miklós, Csalog Gábor, Baráti Kristóf, Varga István, Cleo Mitilineou, Megyesi Schwartz Lúcia, Balog Zsolt, Fülep Márk, Kelemen Barnabás, Kokas Katalin és Dóra, a Haydn Barytontrió, Ránki Dezső, Kemenes András, Rohmann Imre, Banda Ádám, Perényi Miklós.

"A szimfóniák, vonósnégyesek vagy misék alapján megismert Haydn szinte egy másik emberként áll előttünk, ha billentyűs kamarazenéjét hallgatjuk" - idézi a közlemény Farkas Zoltánt, az MR3-Bartók Rádió főszerkesztőjét.

A sorozat támogatója a Hungarofest Kht. Klassz Zenei Irodája, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását