2024. április 29. - Péter

Foglaljuk törvénybe, hogy ne fagyhassunk meg

Komplex törvényt sürget a Fidesz és a KDNP annak érdekében, hogy a nagy hideg miatt ne fagyjanak meg saját lakásaikban az emberek. Soltész Miklós (KDNP) és Turi-Kovács Béla (Fidesz) az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben úgy fogalmaz: sokan nem csup
2009. január 11. vasárnap 16:24 - Hírextra
Jogszabállyal az önkormányzatok kötelező feladatává kellene tenni – a normatívák megfelelő növelésével -, hogy felmérjék, kik a veszélyeztetettek.

A javaslat szerint a felmérésbe be kell vonni a háziorvosokat, mert ők azok, akik a leginkább ismerik az életkörülményeket. Az erdőgazdálkodásban, ahol megvannak a fakitermelésre kijelölt helyek, megfelelő felügyelet mellett biztosítani kellene a saját célra történő kitermelést - írták.

A Fidesz és KDNP szerint a kormánynak nemcsak a távhővel és gázzal fűtő családokat kellene támogatnia, hanem azokat is, amelyek szénnel vagy fával fűtenek, ez 1,3 millió háztartást érint.
"Vizsgálja meg a kormány azt is, hogyan lehetne természetbeni támogatást adni azoknak a családoknak, amelyek ebben a kemény télben veszélyeztetettek. Sajnos jelenleg a hajléktalan-ellátásban is katasztrofális a helyzet: az idei normatívák nem érik el a 2005-ös szintet és a 2008-asnál is jóval alacsonyabbak" - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását