2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A Fidesz ismét beszól a kormánynak

A Fidesz szerint riasztó, hogy miközben veszélybe kerül az ország gázellátása, emberek saját lakásaikban fagynak meg, aközben a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) egyik főosztálya azzal van elfoglalva, hogy hétvégi korcsolyázást szervezzen az állami vezetőknek
2009. január 11. vasárnap 13:42 - Hírextra
"Nagyon riasztó, hogy ilyen helyzetben, amikor mélyül a szociális válság, az emberek saját lakásaikban megfagynak, a MeH azzal foglalkozik, hogy olcsón korcsolyázhassanak a Gyurcsány kormány tagjai" - fogalmazott a sajtótájékoztatón.

Ágh Péter mindezt arra a sajtóhírre reagálva közölte, miszerint a MeH egyik főosztálya e-mailben tájékoztatta az igényjogosultakat - állami vezetőket, a kormánytagjait -, hogy a Balaton jege a hét végére sportolásra alkalmassá válik, ezért a balatonőszödi kormányüdülőben kedvezményes áron - 6800, illetve 3400 forintért - várja a kormány tagjait.

Mint mondta, e riasztó magatartás miatt a Fidesz írásbeli kérdést nyújt be a Miniszterelnöki Hivatalhoz, hogy megtudja, kik voltak azok a miniszterek, államtitkárok, akik ezen a hétvégi programon részt vettek.

Ágh Péter úgy vélte, ma már érthető, hogy miért köt a MeH külső cégekkel szerződéseket olyan feladatokra, amelyeket a kancellária, illetve a különböző minisztériumok is el tudnak végezni.
A fideszes politikus emlékeztetett Gyurcsány Ferenc szavaira, amikor a kormányfő a napokban a spórolást, mint hazafias kötelességet említette. Ágh Péter úgy vélte, ezek megint csak szavak, s eközben teljesen ellentétesen működik a kormány.

"Ez riasztó kormányzati magatartás, lenézik az embereket" - jelentette ki, majd hozzátette: erre a magatartásra egy felelős ellenzéki pártnak fel kellett hívnia a figyelmet, ám ez ellen a Fidesz nem tud semmit tenni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bocs
2009. január 11. 19:09
Vigyázzanak Feri nehogy a Balaton vékony jegére vigyeőket.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását