2024. május 10. - Ármin, Pálma

Csak holnap mondja meg az MSZP

Az MSZP csak vasárnap délelőtt ad hivatalos tájékoztatást a szombati tisztújítás eredményeiről, elvileg csak akkor derülhet ki hivatalosan, hogy Gyurcsány Ferenc megkapta-e a 75 százalékos támogatást pártelnöki jelöléséhez.
2007. február 24. szombat 15:12 - Hírextra
 A 650 küldött szombat délután két órától zárt ülésen dönt a párt alapszabályának módosításáról és az országos tisztújításról. Nagy meglepetés nem várható, hiszen a legfontosabb tisztségekre csak egy-egy jelölt van. Gyurcsány Ferenc pártelnök-jelölt délelőtti vitaindítójában bejelentette: csak akkor fogadja el a pártelnöki tisztséget és csak akkor marad miniszterelnök, ha szombat este legalább a szavazatok háromnegyedét megkapja.

A küldöttek, ellenjelölt hiányában, várhatóan megszavazzák Juhász Ferenc jelenlegi alelnököt és Szekeres Imre honvédelmi minisztert elnökhelyettesnek, Hiller István eddigi elnököt, Kiss Péter munkaügyi minisztert és Újhelyi István államtitkárt alelnöknek, Simon Gábort az Országos Választmány elnökének, Puch Lászlót pénztárnoknak, valamint a Borsod megyei Simon Gábort pedig az Országos Etikai és Egyeztető Bizottság elnökének.

A küldöttek ezenkívül 14 tagú elnökséget is választanak, melynek azonban automatikusan tagja a pártelnök, az elnökhelyettesek, az alelnökök és Lendvai Ildikó frakcióvezető is, így csak nyolc hely "kiadó". Erre összesen 17-en pályáznak: Mesterházy Attila frakcióvezető-helyettes, Csabai Lászlóné Nyíregyháza polgármestere, Gráf József agrárminiszter, Harangozó Gábor és Herczog Edit európai parlamenti képviselők, a jelenleg is elnökségi tag Katonáné Kállai Katalin, Lamperth Mónika önkormányzati miniszter, Mandur László parlamenti alelnök, Steiner Pál fővárosi frakcióvezető, Vadai Ágnes országgyűlési képviselő, Veres János pénzügyminiszter, Veress József Békés megyei elnök, Molnár Albert volt pénzügyi államtitkár, Nyakó István szóvivő, Sós Tamás Heves megyei elnök, Tóbiás József korábbi pártigazgató, valamint Varga László, a Fiatal Baloldal elnöke.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását