2024. május 18. - Erik, Alexandra

Svájcban folytatott tárgyalásokat Katona Béla

Svájcban folytatott tárgyalásokat Katona Béla, az Országgyűlés elnöke; a kétnapos látogatás során találkozott és tárgyalt a Nemzeti Tanács és az Államtanács elnökével, illetve a külügyminiszterrel is - közölte az Országgyűlés sajtószolgálata szerdán az MTI-vel.
2009. december 9. szerda 18:35 - HírExtra
A közlemény szerint a berni látogatás célja a két ország eddig is élénk parlamenti kapcsolatainak további elmélyítése és az együttműködés új irányainak kijelölése volt.
Katona Béla partnereivel véleményt cserélt a fenntartható fejlődés problémáiról, a parlamentek ebben vállalható szerepéről. Érintették a multikulturalizmust, az egyes közösségeken belüli nyelvi sokszínűséget, mint megőrzendő értéket, és megvitatták azokat a lehetőségeket, melyek az európai közös intézmények rendelkezésére állnak a közös értékek védelmében - olvasható a közleményben.

A világgazdasági válság kapcsán szóba került a nemzetközi pénzügyi rendszer működése, a biztonság fokozása, az ellenőrzés szigorítása, az állam és a bankrendszer kapcsolatának újragondolása - tették hozzá.

Katona Béla tájékoztatta partnereit hazánk 2011-es EU-elnökségi felkészüléséről és terveiről, a nyugat-balkáni országok uniós jövőjével kapcsolatos, prioritást tükröző magyar álláspontról, illetve a lisszaboni szerződés életbe lépését követő feladatokról - írták a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását