2024. május 2. - Zsigmond

Új otthonban a kis viziló

Gazdáinak minden várakozását felülmúlóan megszerette új otthonát az Abonyi Vadaspark legfrissebb szerzeménye: a pécsi állatkertben született kis víziló a múlt év utolsó napjaiban költözött a magánállatkertbe, ám mára igazi közönségkedvenc lett - tájékozta
2009. január 10. szombat 07:55 - Hírextra
Tóth Tibor szerint a Buborék névre hallgató jószág szemmel láthatólag jól érzi magát a számára kialakított épület medencéjében. Márpedig ez nem kis eredmény azt figyelembe véve, hogy alig néhány hete kényszerült megválni anyjától és élte át az utazással járó megpróbáltatásokat.

"Amikor megérkezett és megszimatolta a vizet, hatalmas lendülettel vetette magát a számára biztonságot nyújtó közegbe. Ott aztán letelepedett a közel két méter mély pancsoló aljára, és várta, hogy elüljön körülötte a zsivaj” - emlékezett az első napok izgalmaira a vadaspark tulajdonosa. "Később először csak éjszakánként, majd nappal is egyre gyakrabban előmerészkedett" - tette hozzá.

Mára azonban Buborék teljesen levetkőzte félénkségét. Alakját és méreteit meghazudtoló módon úszkál medencéjében. Mutatványai között még egy sajátos hátrabukfenc is szerepel. Olykor pedig a szomszédos kifutók oroszlánjainál is hangosabb bődülésétől visszhangzik a környék. A kis víziló egyébként még május 22-én látta meg a napvilágot. Alig több mint fél éves tehát és körülbelül 180 kilós tömegét figyelembe véve egy termetesebb hízó paramétereivel rendelkezik. Elöl még nincs foga, rágni a hátsókkal tud. Jelenleg naponta öt kilónyi zöldséget és takarmány fogyaszt. Új gazdáját már messziről megismeri és hangját meghallván valóságos üdvrivalgásban tör ki.

A tulajdonos elmondta, Buborék fajtársaihoz hasonlóan évente "mindössze" egy mázsát gyarapodik majd, így körülbelül harminc esztendős korára érheti el végleges, három tonna körüli súlyát. Ám mivel a vízilovak hosszú életűek, akár a félszázadik születésnapját is megérheti.
Tóth Tibor bevallotta, a pozitív fejleményeket és fogadtatást látva maguk is fellélegeztek.

Különösen azután - fogalmazott -, hogy bár a megállapodás már korábban megköttetett a pécsiekkel, és az építkezéssel is elkészültek, mégis heteken át harcolni kényszerültek Buborékért. Mindez azonban már a múlté - vélekedett a házigazda, aki szerint a kis víziló mára a vadaspark elsőszámú sztárjává nőtte ki magát. Különösen, mivel a kert múlt év őszén világra jött oroszlánikrei a napokban egy francia magánállatkertben találtak új otthonra. Így amint az időjárás engedi, Tóth Tibor és segítői egy szabadtéri nagymedencét és kifutót is építenek új kedvencüknek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását