2024. május 6. - Ivett, Frida

A tavasz legnagyobb meccse Angliában

Háromnegyed részt nagyüzem van január második hétvégéjén az európai csúcsbajnokságokban. Angliában a Manchester United és a Chelsea szuperrangadót vív egymással vasárnap délután ötkor. Az esztendő tizenegyedik napján lejátsszák már Angliában a 2009-es fut
2009. január 10. szombat 12:50 - Hírextra
A tavalyi BL-döntő két résztvevője, a 2007-2008-as bajnokság első két helyezettje találkozik az Old Traffordon. A Manchester United az idegenbeli bajnoki mérkőzésein a teljes 2008-as esztendőben veretlen Chelsea-t fogadja.

Mindkét csapat a Liverpool mögött áll a bajnoki tabellán, a londoni Kékek a másodikok, de a Man United, amelynek két elmaradt mérkőzése is van, kevesebb pontot veszített az eddigi fordulókban. A két csapat legutóbbi manchesteri mérkőzését a United nyerte, az volt a Mourinho utáni éra első mérkőzése, a kispadon Avram Granttel. José Mourinho természetesen arról a mérkőzésről hiányzott, a hírek szerint most ellenben ott lesz az Old Traffordon: csapata, az Inter februárban a Man Uniteddel játszik a Bajnokok Ligájában, ezért valójában ellenfélnézőbe megy.

Luiz Felipe Scolari, az utód néhány angol orgánum szerint az állásával játszik e találkozón, ugyanakkor rendkívül magabiztos korábbi nyilatkozataihoz képest. Mindig ügyelt arra, hogy ne lehessen a Mourinho-féle hangvétellel vádolni, ám most maga is vállalta, muszáj nyernie a Chelsea-nek ezen a találkozón.

Ehhez akár még arra is "hajlandó", hogy két csatárt játszasson egymás mellett: valószínűleg Nicolas Anelka és Didier Drogba is kezd majd. A védelem is feltétlenül erősödik: John Terry letöltötte az eltiltását, s már José Bosingwa is játszhat. Nincs akadálya a középpályás Michael Ballack szerepeltetésének sem. Bár Malouda könnyebben sérült, s Ricardo Carvalho sem teljesen egészséges, hosszú hetek után először képzelhető el, hogy Scolari a legerősebb tizenegyét tudja pályára küldeni.

A Man Unitedben is van nagy visszatérő, Rio Ferdinand felépült hátsérüléséből, s négy mérkőzés kihagyása után újra játékra kész. A védő 200. Premier League-mérkőzését játssza majd a Vörös Ördögöknél. Természetesen játszani fog Cristiano Ronaldo is, aki egyetlen karcolás nélkül megúszta a hét eleji autóbalesetét - s aki a pályafutása során még soha, egyetlen bajnoki gólt nem tudott lőni a Chelsea-nek!

Ha a Manchester United kikapna az Old Traffordon, az lenne a csapat 300. hazai veresége az angol élvonalban, s egyben Sir Alex 150. angol bajnoki veresége. A Chelsea bukása a Kékek 100. idegenbeli vereségét jelentené. A jelek szerint a két csapat első számú riválisának, a Liverpoolnak a menedzsere a tavaszra előretekintve inkább a Unitedtól tart: Sir Alexbe kóstolt bele a rangadó előtt. Rafa Benítez azt mondta, Ferguson az egyetlen menedzser az angol élvonalban, aki büntetlenül kritizálhatja a játékvezetőket.

A Pool az utóbbi hetekben visszaesett újonc, a legutóbbi három bajnokiját kivétel nélkül elveszítő Stoke ellen játszik. Fernando Torres már játszott a múlt heti kupamérkőzés hajrájában (sőt, gólt is szerzett), aligha lesz akadálya újbóli pályára lépésének. November óta most először játszik majd bajnoki meccset.

Az Arsenal hazai pályán a hullámvölgyben lévő Boltont fogadja, a vendégeknél még aligha játszik a szentpétervári Zenitből igazolt középső védő, a francia Puygrenier. Ott lehet ellenben Wenger csapatában Kolo Touré, akiről a menedzser kijelentette, hogy nem hajlandó eladni. Az Ágyúsok is szívesen vennének az UEFA-kupa védőjétől, de az Arsavin-ügy, egyelőre, holtpontra került. A Bolton 47 éve nem tudott nyerni az Arsenal vendégeként.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását