2024. május 2. - Zsigmond

Aki túl sokat beszélt, és aki nem

A három legtöbbet beszélő, de a legkevesebbet beszélő, meg sem szólaló fővárosi képviselő is a Fidesz-KDNP frakciószövetség padsoraiban foglalt helyet tavaly a 67 tagú Fővárosi Közgyűlésben - tudta meg az MTI pénteken a főpolgármesteri hivatal szervezési
2009. január 9. péntek 17:40 - Hírextra
A hivatali részleg által készített statisztikai összesítő szerint Bagdy Gábor KDNP-frakcióvezető több mint négy órát, Tarlós István Fidesz-frakcióvezető több mint három órát, Wintermantel Zsolt (Fidesz) pedig több mint két órát beszélt az üléseken. Csallóközi Zoltán, Formanek Gyula és Terék Attila pedig egyszer sem szólalt meg, noha csaknem minden döntéshozatalban részt vettek. A kérdésekkel együtt a legtöbbször, 167-szer Tarlós István emelkedett szólásra, Bagdy Gábor 153-szor és ugyancsak száz feletti megszólalása volt Ughy Attilának (Fidesz) is. A tíznél kevesebbszer felszólalók között 15 fideszes, 11 szocialista és egy SZDSZ-es volt.

A szocialisták közül Devánszkiné Molnár Katalin beszélt a legtöbbször, mintegy két órát. Balogh Pál, Gy. Németh Erzsébet és Steiner Pál frakcióvezető is több mint egy órát beszélt a kérdésekkel együtt. A szabad demokratáknál John Emese frakcióvezető a listavezető 51 perccel. Az MDF-nél Hock Zoltán frakcióvezető valamivel több mint másfél órán át tartotta magánál a szót.

A szocialisták közül Gajda Péter kispesti polgármester volt a legszófukarabb, aki alig hét másodpercet beszélt. A három percnél kevesebb ideig felszólalók között van Bánsághi Tamás, Móricz Eszter és Wieszt János. Az SZDSZ azon képviselői közül, akik egész évben a frakció tagjai voltak, tíz percnél kevesebbet beszélt Halmágyi Judit és Szolnoki Andrea. A háromfős MDF-frakció legszófukarabbja Katona Kálmán volt 23 perces hozzászólásával.

A 24 fős MSZP-képviselőcsoportból az összes, 1.135 szavazásból egy kivétellel mindenki több mint ezerszer voksolt. Hunvald György valamivel kevesebbszer, 992-szer. A várost vezető koalíció másik pártja, a tízfős SZDSZ azon tagjai közül, akik egész évben képviselők voltak, öten szavaztak több mint ezerszer. A képviselőcsoport tagjai közül ketten év közben lemondtak mandátumukról.

A 26 fős Fidesz-frakció túlnyomó többsége több mint ezerszer, Pesti Imre viszont csak 840-szer, Fónagy János pedig 851-szer voksolt. A négyfős KDNP-frakció mindegyik tagja több mint ezer döntésben vett részt. Az MDF-eseknél Hock Zoltán a sereghajtó 748 szavazással, de a másik két frakciótag sem vett részt ezerszer a szavazásokban.

A városvezetés által benyújtott előterjesztésekre a legtöbbször, 908-szor John Emese SZDSZ-frakcióvezető voksolt igennel. Párttársai közül Szolnoki Andrea és Bőhm András 800-nál kevesebbszer nyomták meg az igen gombot. A szocialistáknál Wieszt János szavazott a legtöbbször, 889-szer igennel, Hunvald György viszont a legkevesebbszer, 799-szer. A fideszeseknél a legtöbb igen szavazatot, 759-et Schneller Domonkos, a legkevesebbet, 557-et Pesti Imre adta le. A kereszténydemokratáknál hárman több mint 700-szor, Bagdy Gábor 696-szor voksolt igennel. Az MDF-ben Hock Zoltán adta le a legkevesebb, 592 igen szavazatot.

A legtöbb nem szavazatot a szocialistáknál Horváth Gyula (190), a szabad demokratáknál Ikvai-Szabó Imre (170), a fideszeseknél László Zoltán és Németh Szilárd (209-209), a kereszténydemokratáknál pedig Rétvári Bence (211) adta le. Mindhárom MDF-es 70-nél kevesebbszer nyomott nem gombot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását