2024. április 18. - Andrea, Ilma

Takarékossági tippek, hogy több gáz maradjon

Minden állampolgár, cég és közintézmény érdeke, hogy takarékoskodjunk a gázzal. Az Energia Klub segítséget nyújt a fogyasztóknak, hogy könnyen megvalósítható módon hogyan takarékoskodhatnak az energiáva.
2009. január 8. csütörtök 17:33 - Hírextra
A lakásban és a munkahelyen elég 20-21 fok, a túlfűtés helyett inkább melegebben érdemes felöltözni. Ha 2 Celsius-fokkal tekerjük lejjebb a termosztátot, azzal 10 százalék energiát lehet megtakarítani.

Ha valaki nem tartózkodik otthon, vegye lejjebb a fűtést, éjszakára pedig elég a 16-17 fokos hőmérséklet is. A nem használt helyiségekben ki kell kapcsolni a fűtést.

Ha süt a nap, jó ha szabaddá teszi a lakástulajdonos az ablakokat, hogy a napfény is melegítse a lakást. Sötétedéskor a redőnyök leeresztésével és a függönyök behúzásával kevesebb meleg szökik el.

Többször, de rövid ideig szellőztessünk, ezzel is csökkenthetjük a fűtésre fordított energiát. Párás levegő esetén az alacsonyabb hőmérsékletet is melegebbnek érezzük.

A radiátort eltakaró bútorok elnyelik a meleg nagy részét. A függöny se fedje el a radiátort! Érdemes a fűtőtest mögé visszaverő hőtükörfóliát szerelni.

Zuhanyozással harmadannyi melegvizet és energiát használunk, mintha kádban fürödnénk.
Mindezek a tanácsok, javaslatok nemcsak gázkorlátozás esetén hasznosak - hívja fel a folyamatos takarékosságra a figyelmet az Energia Klub.

További tippek a www.lakcimke.hu weboldalon találhatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását