2024. április 27. - Zita

Önjelölt idomár

Vizsgálatot indítottak a dél-kínai Sencsen (Shenzhen) városban működő állatkert egyik gondozója ellen, aki a feltételezések szerint azért éheztette a felügyeletére bízott idősebb óriáspandát, hogy az egy kis zsebpénzt keressen neki.
2009. január 7. szerda 19:20 - Hírextra
Kína legnépszerűbb online fórumára a Tianya.cn oldalra küldött rajongói üzenet szerint Jungpa (Yongba), a 25 éves nőstény panda egész nap csak két tál tejet és három zsömlét kapott. A gondozó a finomabb falatokat, ami általában csak néhány gerezd almát jelentett, a látogatókkal való közös fotózásra tartogatta.

A pandáról készült, internetre is felkerült fényképeken Jungpa nem tűnik egészségesnek, vagy a kifutója ajtaján dörömböl, vagy a ketrecében kóborol céltalanul.

Az állatkert visszautasította a vádakat, szerintük az állat életkörülményei egyáltalán nem rosszak. Állítólag még légkondicionálója is van, a gondozó pedig legalább 15 éve foglalkozik a pandákkal.

Jungpa lakhelye egy 20 négyzetméteres pihenőből és egy 50 négyzetméteres játszótérből áll - közölte az állatkert vezetősége, hozzátéve, hogy a panda étrendjét az állat igényeinek megfelelően tudományosan állítják össze - adta hírül az egyik nyugat-kínai helyi lap hozzátéve, hogy az állatkertben a panda kedvéért még bambuszt is ültettek.

Az internetes pandavédő szerint azonban a gondozók közül néhányan 10 jüanért (287 forintért) a látogatókkal való fotózásra kényszeríti a pandát.

Az állatkert válaszában az eset kivizsgálását - és ha valóban történt mulasztás - a gondozók büntetését ígérte.

Jungpa 1983 óta élt fogságban az egyik szecsuani (Sichuan) pandamenedékben, ahonnan 2004-ben került át a sencseni állatkertbe, az egyik kölyke, Tien-tien (Tiantian) jelenleg a washingtoni vadaspark vendége.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását