2024. április 29. - Péter

Az APEH világosítja fel a prostikat

Az APEH által indított üzleti, pénzügyi, jogi, számviteli és vállalkozásfejlesztési tanácsadáson vesznek részt a magyar prostituáltak; a tanácsadás keretlétszámát azonnal fel tudták tölteni, mert a száztíz helyre ötszáz jelentkező szeretett volna bejutni
2007. szeptember 24. hétfő 17:29 - Hírextra

A programot, amelyre a Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesülete még tavaly pályázott, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Programja és a EQUAL Közösségi Kezdeményezés Irányító Hatóság írta ki - mondta Földi Ágnes, hozzáfűzve, hogy a több mint 15 millió forintos költségvetésű projekt 11 hónapig tart.

Az elnök azt is megemlítette, a projekt résztvevői közül eddig már tízen váltották ki a vállalkozói engedélyt. A sajtótájékoztatón részt vett Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője is, aki hangsúlyozta: a pénzügyi hatóság a tanácsadás megszervezésével egy olyan szakmai csoportot kíván segíteni, amelynek tagjai eddig még nem adóztak, s így ezzel is a kormány által meghirdetett, a feketegazdaság ellen indított harchoz csatlakoznak.

A női szexmunkások vagy egyéni vállalkozói igazolványt váltanak ki, vagy adószámos magánszemélyként dolgoznak - utalt a szóvivő a 2004 óta fennálló lehetőségekre, rámutatva arra is, hogy a női szexmunkások azzal, hogy vállalkozóvá válnak, egészségügyi ellátásra is jogosultak lesznek, és akár hitelt is felvehetnek.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy egy tavalyi KSH-felmérés szerint mintegy 180 milliárd forint áramlik a szexiparba, de ebből az összegből az adózás szempontjából jelenleg semmi sem hasznosul.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását