2024. május 16. - Mózes, Botond

Nincs jövő

Értelmetlen az élet minden tizedik 16 és 25 év közötti fiatal számára - derült ki egy nagy-britanniai felmérésből. A már végzett, de munkanélküli fiatalok kétszer annyira vannak kitéve a depresszió és kilátástalanság veszélyének, mint még tanuló vagy dolg
2009. január 7. szerda 19:59 - Hírextra
Tízből egy fiatal felnőtt számára nem éri meg leélni az életet, az élet nem jelent semmit egy ma közzétett felmérés szerint. A 16 és 25 év közötti angol fiatalok körében készült felmérés megállapította: jelentős különbség van abban, hogy a tanulmányaikat folytatók, a továbbképzésen résztvevők és a munkanélküliek közt mekkora azok aránya, akik nem látják értelmét az életnek.

A kétezer megkérdezett negyede depressziós és boldogtalan volt. Felük mondta, hogy rendszeresen stressz gyötri őket, és sokuknak nincs kivel beszélni a problémájukról.

A legtöbb fiatal számára a család a boldogság forrása, de gyakran épp ezen a ponton vannak problémáik, nem kapnak megfelelő támogatást.

A tanulmány szerint azok a fiatalok, akik elhagyták az iskolát, de nincs munkájuk vagy nem járnak továbbképzésre, kétszer akkora valószínűséggel érzik úgy, hogy céltalan az életük.

A családdal és a barátokkal való kapcsolat a boldogságérzés kulcsmozzanata, habár az egészség, a pénz és a munka sem utolsó szempont. A tanulmány szerint fiatalok ezreinek azonnal segítségre, támogatásra van szüksége. A mélypontot elérő fiataloknak fogalmuk sincs, hova fordulhatnának segítségért.

Mint Ross Hendry, a Cselekvés a Gyermekekért nevű brit civil szervezet munkatársa mondja, a felmérés eredményeivel kezdeni kell valamit, különben hagyunk egy generációt depresszióban, elfojtott indulatokkal felnőni, ami további mentális bajokhoz vezethet. A fiatalok ugyanis gyakran frusztráltak, zavarodottak és hamis az önképük, ha nem lehetnek a társadalom hasznos tagjai.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását