2024. május 14. - Bonifác

Még pályázhatnak bérpótlékra a pedagógusok

Az idén 3,8 milliárd forint áll rendelkezésre a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekkel foglalkozó pedagógusok bérpótlékára, amelyre január 15-ig lehet pályázni - mondta az Oktatási és Kulturális Minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának főigazgat
2009. január 7. szerda 12:10 - Hírextra
Borovszky Tímea kifejtette: a pluszjuttatást azok az általános iskolák és óvodák igényelhetik, amelyek a 2008/2009-es tanévben óvodai fejlesztő programra, illetve integrációs vagy képesség-kibontakoztató felkészítésre támogatásban részesültek.

Feltétel még, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek aránya elérje óvoda esetében a 15 százalékot, illetve iskola esetében az 5 százalékot.A támogatás olyan pedagógusoknak adható, akik a fent meghatározott intézményekben konkrét integrációs, vagy képesség-kibontakoztató feladatokat vállalnak. Példaként említette az óvodából iskolába menet, valamint a továbbtanulás segítését.

Az oktatási tárca számításai szerint a juttatásból 15-20 ezer pedagógus részesül majd havonta öt- és hatvanezer forintos összegben. A főigazgató közlése szerint várhatóan átlagosan húszezer és negyvenezer forint közötti pótlékot kaphatnak majd a pedagógusok.

A program 750 általános iskolát és 550 óvodát, összesen 250 ezer gyermeket érint.
Borovszky Tímea közölte: a konkrét összegről minden esetben, a pedagógus által vállalt feladatot figyelembe véve, az intézmény vezetője dönt. Minden iskola és óvoda rendelkezik szétosztható kerettel, ami attól függ, hogy hány halmozottan hátrányos helyzetű gyereket nevelnek, tanítanak.
A támogatás 2009. január 1-től 2009. augusztus 31-ig terjedő időszakra jár, ezt követően újra kell igényelni.

A támogatás iránti igényt a fenntartónak 2009. január 15-ig kell benyújtania, további információkat az www.okm.gov.hu címen találhatnak az érdeklődők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását