2024. május 3. - Tímea, Irma

Deficitesen működik az MSZP

Az MSZP-nek tavaly 1 milliárd 301 millió forint volt a bevétele, kiadásai ezt 367 millió forinttal meghaladták - derül ki a párt honlapján nyilvánosságra hozott beszámolóból.
2010. április 30. péntek 15:54 - HírExtra
Az egyoldalas, Brecskáné Nagy Mária pénztárnok aláírásával ellátott beszámoló alapján a szocialista pártnak tagdíjakból 48,2 millió, az állami költségvetésből 953,7 millió, egyéb hozzájárulásokból, adományokból 217,2 millió, magánszemélyektől 191,7 millió forint bevétele volt 2009-ben.

Az MSZP legnagyobb adakozójának a 8,4 millió forintos adományt jegyző egri városi önkormányzat számít, de több más helyhatóság, köztük a nagykanizsai, a miskolci, illetve több fővárosi kerület is milliókat adott a pártnak.

A nevesített, vagyis félmillió forint felett adakozó magánszemélyek közül a legnagyobb összeget - 2,5 millió forintot - Kósáné Kovács Magda volt EP-képviselő juttatta az MSZP-nek. Rajta kívül több volt uniós képviselő is százezreket juttatott a pártnak. Az adományozó magánszemélyek között vannak parlamenti képviselők is, például Botka László és Velez Árpád.

A kiadások közt szerepel, hogy vállalkozások alapítására 508 milliót, eszközbeszerzésre 190 milliót, működési kiadásokra 681 milliót, politikai tevékenységre pedig 709,5 millió forintot költött az MSZP 2009-ben.

A költségvetésből 1,4 milliárd forint jut a választásokon 1 százaléknál jobb eredményt elérő pártoknak, ebből
az MSZP 283 milliót kap a júniustól decemberig tartó időszakra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását