2024. április 29. - Péter

Hárommilliárd fejlesztésre

A közoktatási infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázatok második döntési körében együttesen több mint hárommilliárd forintot nyertek el a nyugat-dunántúli régió oktatási intézményei - közölte szerdán a régiós fejlesztési ügynökség.
2009. január 7. szerda 16:50 - Hírextra
A múlt évben több mint 160 pályázat érkezett be. Az első döntési körben, 2008 nyarán 24 pályázat 5,2 milliárd forint támogatási összegben részesült, a mostani második döntési körben újabb 20 pályázat 3,1 milliárd forint támogatáshoz jutott - tájékoztatta Ratatics Anita, a regionális fejlesztési ügynökség kommunikációs munkatársa az MTI-t.

A pályázattal a közoktatási intézmények infrastrukturális és eszközfejlesztési beruházásait támogatják. A nevelési-oktatási intézmények fenntartói egyebek mellett az energiatakarékos és korszerű intézmények kialakítására, akadálymentesítésre, többfunkcióssá bővítésre nyerhettek támogatást.

Győr-Moson-Sopron megyében öt óvoda és egy iskola bővítését, korszerűsítését segíti 702 millió forinttal a Nyugat-dunántúli Operatív Program. A halászi általános iskola felújítását 200 millió forinttal, a győr-ménfőcsanaki óvoda komplex akadálymentesítését és bővítését csaknem 141 millió forinttal, a lébényi óvoda infrastrukturális fejlesztését 150 millió forinttal támogatja az operatív program. A gönyűi óvoda 88,6 millió forintot, a koroncói közel 60 millió forintot, a vámosszabadi pedig 62,7 millió forintot nyert az intézmény korszerűsítésére.

Vas megyében hét közoktatási intézményt újíthatnak fel a pályázaton most odaítélt 1 milliárd 332 millió forintos támogatásból. Szombathelyen a Losonc utcai és a Szürcsapó utcai óvodában hajtanak végre felújításokat az energiatakarékosság jegyében, és hasonló célú felújításokat terveznek a Nagy Lajos Gimnázium és a Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola épületében is. Ikerváron a Zichy Antónia Általános Iskola, Celldömölkön egy kistérségi célokat szolgáló új iskola Körmenden pedig egy óvoda infrastrukturális fejlesztésére nyílik lehetőség.

Zala megyében hét pályázó jut 1,1 milliárd forint fejlesztési összeghez. Gyenesdiás és Várvölgy önkormányzata közösen használhat fel 200 millió forintot. Zalaszentbalázson a Petőfi Sándor Általános Iskola és az óvoda összevonására és közös fejlesztésére ugyancsak 200 millió forintot fordíthatnak, és hasonló összegű támogatásban részesül Becsehely a fenntartható közoktatási infrastruktúra megteremtésére. Keszthely a Vendéglátó, Idegenforgalmi és Kereskedelmi Szakképző Iskola és Kollégium infrastrukturális fejlesztésére nyert közel 200 millió forintot,

Nagykanizsa pedig csaknem ugyanennyit kapott a Bolyai János Általános Iskola infrastruktúra- és szolgáltatás-fejlesztésére. A szentpéterúri óvoda felújításra, a korszerű nevelési környezet megteremtésére közel 65 millió forint támogatást kapott, Bázakerettye pedig az óvoda akadálymentessé tételére, eszközfejlesztésre nyert csaknem 40 millió forintot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását