2024. május 5. - Györgyi

Döbbenetes sokkolás: ez lesz az év bulvárrobbanása! - videókkal

A Hírextra szerkesztősége szavazott az év várható fontos eseményeiről. Összesítettünk, elemeztünk, latolgattunk: íme, az eredmény. Ezt várjuk 2009-ben a bulvárvilágban: Jennifer Aniston, Amy Winehouse, Kiszel Tünde és Kelemen Anna – és néhány politi
2009. január 7. szerda 18:09 - Szalay Gergely
Ha bevalljuk magunknak, ha nem, a bulvárhíreket igenis fontosnak tartjuk. Ezeket olvassuk a legszívesebben – nem utolsó sorban azért is, mert ezek szereplői ugyan szintén szánalmasak olykor, de legalább nem akarnak fontosabbnak tűnni, mint amilyenek valójában. Ez is akceptálható – tehát a bulvárhírek fontosak. Még a külföldiek is – jó néha irigykedni mások problémáira.

Ennek megfelelően a 2009-es évben is gazdagabbak leszünk nem egy olyan hírrel, amiknek főszereplői nem a politikusok, hanem az úgynevezett celebek lesznek – színészek, zenészek, egyéb mutatványosok (értve ide akár a felnőttfilmek szereplőit is). Szerkesztőségi felmérésünkben próbáltuk kideríteni, milyen események lehetnek jó eséllyel fontosak ebben az évben.

A szerkesztőség kreativitását dicséri, hogy magyar és nemzetközi vonalon is érkeztek tippek, meglehetősen nagy személyi szórást mutatva. Az egyetlen fix szereplő Amy Winehouse lett – némileg minket is meglepő módon, de tekintettel a hölgy egyébként nehezen vitatható zenei tehetségére, tulajdonképpen nem sajnáljuk a végeredményt.



Magyar vonalon két irányzat versenyzett egymással: a bulvár bulvár és a politikai bulvár. Azaz azok a felvetések, amik a politikai szereplők celebtípusú híreivel foglalkoznak (ezt eredményezi, ha egyik blogolni kezd, a másik vicces családi fotókat tesz fel magáról az internetre, a harmadik meg elmegy Afrikába rájönni, hogy a magyar egészségügynél is van rosszabb – és akkor még csak a legadekvátabbakat piszkáltuk, nem emlegetve a karácsonyi dalokat éneklő Pettkó Andrást).

A bulvár bulvárvilág helyükről kirobbanthatatlan hősei természetesen Kiszel Tünde és Kelemen Anna, a hozzájuk kapcsolódó előítéletekkel egyetemben: így az év hírének egyik kollégánk a naptáraival közismertté vált tévés jogi doktorátusát várja (noha legjobb tudomásunk szerint Tünde asszony nem jár egyik jogi karra sem), illetve azt a váratlan fordulatot, hogy Vágó István viccet mesél – azért lenne ez meglepő, mert (amúgy nem rossz) humorát a kvízmester nem ilyen módon szokta csillogtatni. Igazán ütős hírértéke annak lenne vele kapcsolatban, ha elfogadná Fábry Sándor meghívását az Esti Showderbe vendégnek – de erre még kisebb az esély, mint a nyilvános viccmesélésre.



Kelemen Anna, a nyilvánosságtól a korábbinál lényegesen távolabb maradó médiajelenség kapcsán újabb mellnagyobbítás lehetne hír – de legalább ekkora érdeklődéssel várnánk első saját könyvét, amit egy interjúban félig-meddig meg is ígért. Töretlenül hiszünk ugyanis abban, hogy Annácska lényegesen ravaszabb és összetettebb személyiség, mint azt látszani engedi.

Emellett különdíjas Gedei kolléga felvetése, akire Fiala János, celeb és elsőkönyves szerző, rádiós provokatőr külön is haragszik egy korábbi konfliktus miatt – a bosszú nemes: szeretettel látnánk a szerkesztőségi közösség tagjaként őt is, ahogy szorgosan gyártja Önöknek a cikkeket.

Magyar politikai bulvárban már lényegesen perverzebb a Hírextra alkotó közössége – előre is elnézést kérünk a magunk nevében (mindenekelőtt a magunk nevében, másra sajnos nem tudjuk fogni a dolgot – legfeljebb a politikusok által generált őrületre. De egy idő után ez a kifogás is átlátszó lenne).

A mezőny kellőképp sokszínű: előkelő helyen végzett persze Gyurcsány Ferenc: egy felvetés szerint újít és igazat mond (pedig már volt ilyen, őszödi beszédnek hívták, és nem bulvárhír lett belőle), egy másik ötletre reagálva pedig inkább mégsem kap váltólázat. Az a hír, hogy a téli szünet alatt egyébiránt a Mamma Mia című film dalaira karaokézik családtagjaival (másra nem is igazán alkalmas a film, bocs), szerintünk ennél morbidabb. Ráadásul igaz is.

Orbán Viktort sem kímélte a szerkesztőség: a legmerészebb ötlet szerint elválik számos gyermeke édesanyjától, és Anikó asszony helyett Lendvai Ildikót vezeti az oltár elé. Bár a politikai ároktemetés eszméjét mi is támogatjuk, ebben valahogy nem tudunk különösebben hinni – de valószínűleg tényleg az év szenzációja lenne a bulvárlapokban is.

Házasságtémában még egy ötlet merült fel kollégánk részéről: Herényi Károlyt és Dávid Ibolyát boronálná össze. Szerintünk inkább az MDF-fel lesznek elfoglalva – és különben is. Nem ez a kedvencünk a mezőnyből.

Külföldi politikusokból már szerényebb a mezőny: itt csak George W. Bush, az Amerikai Egyesült Államok leendő exelnöke futott be – a Vanity Fair oldalain bemutatandó cipőgyűjteményével. A MAD valószínűleg már dolgozik valami hasonlón, de annak nem szokott hírértéke lenni.



A majdnem-politikusok között (megorrolt John McCainre, így egy kamuindulást betervezett a hölgy a választások idején) Paris Hilton szerepel jól: egyes felvetések szerint férjhez mehet idén (noha korábban nem monogám életvitelével vált híressé), míg egy komplexebb felvetés szerint Jennifer Aniston babájának keresztelőjén Amy Winehouse lenyúlja az expasiját – amihez a Jóbarátok sztárjának villámsebesen meg kellene találnia élete párját (ha John Mayer mégsem bizonyul a nagybetűs Igazinak), teherbe kell esnie, és hamar szülnie is kéne – hogy a sztori még beférjen 2009-be. Mi azért drukkolunk, lévén elszánt Jóbarátok-rajongók.

És persze az excentrikus kinézetű, de remek hangú Amynek is meg kellene élnie az alkalmat – amire most talán van esély, legalábbis a legfrissebb hírek szerint. Drukkolunk neki is, várjuk a harmadik nagylemezt. Nem akarjuk a rehabilitálódó művésznőt elkeseríteni, de akadt olyan kolléga is, aki már halálát jósolta. Vagy Michael Jacksonét – ez sem kizárt, ráadásul annyira nem is lenne ijesztő. Az egyik legnagyobb sikerét amúgy is zombiként aratta...

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását