2024. április 26. - Ervin

Vasárnap zárva a boltok

Föllendült a horvát határ közelében fekvő hercegovinai bevásárlóközpontok forgalma vasárnap, mert a 2009. január 1-vel életbe lépett törvény szerint a horvátországi üzleteknek tilos vasárnap nyitva tartani.
2009. január 6. kedd 19:40 - Hírextra
A dalmáciai lakosok tömegével mentek át vásárolni Hercegovinába, ahol ráadásul még az áfát is visszatérítik nekik - írta a spliti központú Slobodna Dalmacija.

A horvát napilap helyszíni riportja szerint a bosznia-hercegovinai bevásárlóközpontok árai a határ mentén hasonlóak a horvátországihoz, de megéri beszerzőkörútra átmenni, mert a vásárló a határon visszakapja a 17 százalékos forgalmi adót.

Zárában (Zadar) vasárnap a nagypiac kioszkjai közül csak a kenyeresek és az újságosok voltak nyitva, így lehetett friss kenyeret venni az albán pékektől.

Az észak-dalmáciai nagyvárosban friss süteményhez, például túrós batyuhoz vagy lekváros buktához, netán kalácshoz nem lehet jutni vasárnap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását