2024. május 20. - Bernát, Felícia

Hallgatók figyelem: keresztfélév!

Január 15-én születik döntés a keresztféléves képzések ponthatárairól, a jelentkezők besorolásáról az Oktatási Hivatal értesíti a diákokat - közölte Nagy Gabriella, az Educatio Kht. munkatársa az MTI-vel.A jelentkező az általa kért elbírálási sorrend alap
2009. január 6. kedd 07:23 - Hírextra
Nem vehető fel felsőoktatási intézménybe az a pályázó, aki nem rendelkezik a képzéshez szükséges végzettséggel, nem éri el a megállapított ponthatárt vagy a jogszabályi minimum pontszámot. Alap-, illetve egységes, osztatlan képzésben - az emelt szintű érettségiért járó többletpontokkal együtt, de a más jogcímen adható többletpontok nélkül számítva - 160 pont, felsőfokú szakképzésben pedig 140 pont a minimum.

A felvételről és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról szóló levelet az érintett felsőoktatási intézménytől kapják meg a felvett jelentkezők.

A keresztféléves képzésekre a november 15-i határidőig többen jelentkeztek, mint a megelőző évben: korábban 2073-an érdeklődtek a képzések iránt, most pedig 2670-en szeretnének valamilyen szakon tanulni.

Emelkedett a benyújtott jelentkezések száma is 3810-ról 4720-ra. A jelentkezők 34 százaléka alapképzésekre, 55 százaléka mesterképzésekre nyújtott be kérelmet, 11 százalék felsőfokú szakképzésben szeretne továbbtanulni.

A mesterképzések közül a legnépszerűbbnek a műszaki képzések bizonyultak, a jelentkezők 29 százaléka választott ilyen képzést. A bölcsészettudományi, gazdaságtudományi és informatikai szakokra a jelentkezők 12-15 százaléka pályázik, míg a diákok 26 százaléka tanári mesterszakra jelentkezett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását