2024. május 17. - Paszkál

50 milliót sikkasztó vállalkozó

Nyolcmillió forintos áfahiányt okozott a költségvetésnek az a nyíregyházi vállalkozó, aki 50 millió forint értékű fiktív számla felhasználásával akarta az adófizetést elkerülni - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) kedden az MTI-
2009. január 6. kedd 12:15 - Hírextra
A hatóság közleményében arról tájékoztatott, hogy az ügyvezető 2006-ban szerzett jövedelme után nem akart adót fizetni, ezért fiktív számlákat használt fel. Az 50 millió forintos számlát egy az övéhez hasonló tevékenységi körben működő cég nevében állították ki, de az a számlázott tevékenységet nem végezte el és a vállalkozói díjat sem kapta meg.

A vagyonvédelemmel foglalkozó cég felszámolását az ügyvezető kezdeményezte még 2007-ben fizetésképtelenség miatt, de nem tett eleget beszámolókészítési, könyvvezetési, és egyéb tájékoztatási kötelezettségeinek, mellyel megakadályozta a felszámolási eljárás eredményes lefolytatását is.

A vámhatóság jelentős mértékű adócsalás bűntette, magánokirat-hamisítás és számvitel rendjének megsértése vétsége miatt indított eljárást - zárul a VPOP közleménye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását