2024. május 3. - Tímea, Irma

A Fidesz ingyen is lapszemlézne a kormánynak

A Fidesz felhívja a kormányt és Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy azonnali hatállyal vonja vissza az "MSZP-hez közeli újságírókkal" kötött megbízási szerződéseket - mondta Koszorús László, az ellenzéki párt képviselője hétfőn sajtótájékoztatón Budap
2009. január 5. hétfő 16:35 - Hírextra
A kormányszóvivői iroda erre reagálva közölte: a Fidesz az elmúlt két hónapban a válságra hivatkozva többször kifogásolt még a gazdasági válság előtt kötött szerződéseket, miközben a közvéleményt soha nem tájékoztatta erről a körülményről.

Koszorús László felajánlotta, hogy a Fidesz sajtóosztálya ingyen elvégzi a sajtófigyelést, a lapszemlekészítést, azokat a feladatokat, amelyekért a kormány súlyos milliókat fizetett különböző újságíróknak. Koszorús László szerint arcátlan dolog, hogy olyasmire költenek közpénzt, amit a minisztériumok apparátusai is el tudnának látni.

Koszorús László közölte: amikor a kormány a válságra való hazug hivatkozással brutális megszorító intézkedéseket léptetett életbe, Gyurcsány Ferenc azt ígérte, hogy a kormány tartózkodni fog különböző közpénz-kifizetésektől. Ehhez képest, a sajtóhírek szerint, az MSZP-hez közeli emberekkel kötött a kormány megbízási szerződést, közpénzből fizetve ezeket a munkákat.
Gyurcsány Ferenc egyik pillanatban azt ígéri, hogy felelősen gazdálkodik a kormány a közpénzekkel, a másik pillanatban felelőtlenül szórja el ezt haveroknak, MSZP közeli cégeknek - fogalmazott a politikus.

A kormányszóvivői iroda a Koszorús László által elmondottakra reagálva közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz ezen a sajtótájékoztatón "a tényeknek fittyet hányva" a válságra hivatkozva kifogásolt olyan szerződéseket, amelyeket még a nemzetközi gazdasági válság előtt kötöttek.

A szóvivői iroda Fidesz felkínálta ingyenes sajtószemlézés kapcsán ugyanakkor megjegyezte: ha a Fidesz komolyan veszi a felajánlását, akkor máris kér az ellenzéki párttól egy "sajtógyűjtést" a kormanyszovivo@meh.gov.hu e-mail-címre.

Ez a sajtógyűjtés - a kormányszóvivői iroda szerint - azt vizsgálhatja meg, hogy a Fidesz "az elmúlt 2 hónapban hány alkalommal tartott sajtótájékoztatót olyan kormányzati szerződésekről, amelyeket a válság előtt kötöttek meg, de a Fidesz ezt a tényt semmibe véve félretájékoztatta arról közvéleményt".

A Magyar Nemzet hétfői számában számolt be arról, hogy a Kormányszóvivői Iroda által megküldött adatok szerint Batiz András, Szombathy Pál, Petri Lukács Ádám és Déri Miklós kapott megbízási szerződés alapján tavaly több millió forintot. Szombathy Pál cége sajtófigyelést, lapszemlekészítést vállalt, Batiz Andrásé készségfejlesztő tréningeket, Déri Miklós pedig a Miniszterelnöki Hivatal fotódokumentációit készítette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását