2024. április 28. - Valéria

Ránk fáj az oroszok foga, hát megkapják!

Nem kisebb szaktekintély, mint maga az orosz jégkorong válogatott szövetségi kapitánya, Vjacseszlav Bikov szólal meg egy interjú keretében a magyar csapattal kapcsolatban. A beszélgetésben kitér a mieink teljesítményére is, de beszél saját pályafutásáról
2009. január 2. péntek 14:15 - Gedei Szilárd
Minket akartak az oroszok! Hát megkapnak! Szerencsére azonban csak a hokipályán. Nem kis elismerés ám ez az A csoportba hetven év után visszajutott magyar jégkorong válogatottnak: az oroszok ugyanis kifejezetten velünk szándékoztak felkészülni a vébére, így közvetlenül a svájci torna előtt, azaz április 22-én megmérkőzik a magyar együttes a svájci Sierre városában a vébé címvédő nagy "szbornajával". A Magyar Jégkorong Szövetség jóvoltából az alábbiakban egy egyérdekes  interjút olvashatnak az oroszok szövetségi kapitányával, Vjacseszlav Bikovval.

Számunkra óriási megtiszteltetés, hogy az orosz válogatott ellen léphetünk pályára a vb-felkészülés zárásaként. De vajon mi az oka annak, hogy önök éppen minket választottak, s nem mondjuk Kanadát, Finnországot vagy Svédországot?


Ezek a csapatok ebben a periódusban már nem akarnak velünk játszani, ezért vettük fel a kapcsolatot a magyarokkal.

Mit tud a magyar jégkorongról?

Sajnálom, de semmit.

Azt azért talán hallotta, hogy Szapporóban válogatottunk kiharcolta az A csoportos szereplés jogát?

Természetesen tudom, hogy nem véletlenül lesznek ott Svájcban. Éppen azért örülök a lehetőségnek, mert egy olyan együttest térképezhetünk fel, amely egyelőre ismeretlen a számunkra.

Tudja már, kik alkotják a szbornaja keretét?

Mivel kétséges, hogy az NHL-ben szereplő hokisaink közül kik állhatnak rendelkezésre, korai lenne névsort hirdetnem. Azt viszont határozottan kijelenthetem, hogy az orosz bajnokságban játszók közül a legjobbakat válogatom be.

A célkitűzést sem fogalmazták még meg?

Másfél évtizednyi szünet után szereztük vissza a világbajnoki címet. Nem lehet más célunk, mint hogy újra aranyérmesek legyünk.

Ráadásul az ön számára igen kedves országban.

Így van. Svájchoz csodás emlékek fűznek, hiszen légiós-pályafutásomat ebben az országban töltöttem. Előbb a Fribourg-Gottéron, majd pedig a Lausanne HC színeiben szerepeltem. Összesen tíz szezont húztam le Svájcban.

Sosem fájt a szíve amiatt, hogy az NHL kimaradt a karrierjéből?

Noha a Quebec Nordiques draftolt 1989-ben, valóban nem jutottam el a tengerentúli ligába. A családom érdekeit is szem előtt tartottam, amikor úgy döntöttem, kihagyom az NHL-t. De nincs bennem hiányérzet, kétszeres olimpiai bajnokként így is teljesnek érzem a pályafutásomat.
Forrás: MJSZ
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását