2024. május 13. - Szervác, Imola

"Pépesre" verték egymást, de megvan a győztes

A címvédő Detroit Red Wings nyert a Chicago Blackhawks otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) január elsejei nyitottpályás mérkőzésén.
2009. január 2. péntek 03:48 - Hírextra
Eredmény:
Chicago Blackhawks-Detroit Red Wings 4-6 (3-1, 0-3, 1-2)
---------------------------------------------------
gól: Versteeg (4.), Havlat (13.), Eager (20.), Keith (60.), illetve Samuelsson (10.), Hudler (22., 33.), Dacjuk (38.), Rafalski (44.), Lebda (44.)

Az NHL most már hagyományosan az új év első napjára a régi időket idéző nyitottpályás meccset rendez Winter Classic elnevezéssel. Most két patinás gárda, a Chicago és a Detroit csapott össze - immár 701. alkalommal - 41 ezer néző előtt egy baseball-stadionban.

Az első három gól emberelőnyben esett, majd még az első szünet előtt növelte a különbséget a Blackhawks. A pihenőt követően gyorsan szépítettek a vendégek, majd Hudler újból betalált, és egyenlített. A hazaiak megzavarodtak, és Dacjuk látványos kiugrás után már a címvédőnek szerzett vezetést. A Red Wings orosz csatára az utolsó kilenc meccsén mindig gyűjtött pontot.

A záró játékrész elején 17 másodperc alatt duplázott a Detroit - az utóbbi találatot a videóbíró segítségével adták meg a játékvezetők -, és ezzel el is dőlt a közönségcsalógató csata, bár a hajrában még szépített a Blackhawks.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását